16. januar 2019
Foto: Torkild Svane Kraft
gallery icon

Se billedserie

Foto: Torkild Svane Kraft
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kulsvierfestival tiltrak mange mennesker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kulsvierfestival tiltrak mange mennesker
Faxe - 11. juni 2018 kl. 12:56
Af Torkild Svane Kraft
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Parkeringsvagterne måtte tage små markveje i brug - og senere også Eskilstrupvej, for at få plads til alle bilerne.

Og man kan godt forstå hvorfor Kulsvierfestivalen tiltrækker flere og flere mennesker for hvert år. Der er nemlig tale om en rigtig hyggelig festival i meget smukke omgivelser.

Først og fremmest er der jo alle kulsvierne i deres flotte dragter. Kulsvierne der er altid klar til en snak om deres hverv, samtidig med at de passer den stor kulsviermile, den lille tjæremile, stenovnen - og ikke mindst bager de berømte kulsvierpandekager.

Men også det at man kan møde rigtig mange andre håndværkere der holder de gode gamle håndværksmæssige traditioner i hævd, tiltrækker mange mennesker. Der er spændende at se hvordan man spinner garn, drejer i træ, laver ting i læder, laver flotte knive og smedejernsarbejder. På Kulsvierfestivalen kan man ikke købe »tingel-tangel« - kun gode gedigne ting.

Og så må man ikke glemme musikken. Den er også en vigtig del af Kulsvierfestivalen. I år kunne man blandt andet opleve De Dysted Spillefolk, Ramsø Spillemandslaug og Stouts der spillede irsk, skotsk, engelsk og dansk folkemusik så englene sang med.

Alle disse herligheder var også noget formanden for kommunens Plan- og Kulturudvalg, René Tuekær (Borgerlisten), fremhævede da han åbnede årets Kulsvierfestival.

- Det er dejligt at blive inviteret, så man ved selvsyn kan opleve om de økonomiske ressourcer der gives, også bliver forvaltet på en god måde, og at det kommer mange borgere til gode - og om det er tilfældet her, kan kun besvares med et stort JA, sagde René Tuekær.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk