20. april 2019
Da beredskabet var kørt stod Thomas Nilausen tilbage og kunne forklare forbipasserende om røgen og udrykningen mens han ventede på en ny kilrem til røg-sugeren. Foto: Cecilie Hänsch
gallery icon

Se billedserie

Da beredskabet var kørt stod Thomas Nilausen tilbage og kunne forklare forbipasserende om røgen og udrykningen mens han ventede på en ny kilrem til røg-sugeren. Foto: Cecilie Hänsch
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kraftig røg på Feddet var »bare« teknisk fejl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kraftig røg på Feddet var »bare« teknisk fejl
Faxe - 17. juli 2018 kl. 23:02
Af Cecilie Hänsch
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der blev ikke taget nogen chancer, da meldingen tirsdag aften klokken 19 lød på kraftig røg på Feddet 2.

- Jeg er rigtigt glad for, at der var nogen, der var årvågne og ringede 112, men der var heldigvis ingen brand, forklarer Thomas Nilausen.

Han er ansat som pladsmand på deltid på Feddet Strand Camping, og det var ham, der kom ilende til, da det komplette brandslukningstog ankom til Feddet.

- Det store pillefyr står herinde, og det er kilremmen på røgsuget, der er knækket. Det betyder at røgen ikke kan komme op - og så bliver huset fyldt og så kommer det ud gennem alle sprækker, forklarer Thomas Nilausen.

- Jeg troede først, det var en øvelse, da jeg hørte alle udryknings-køretøjerne. Jeg bor oppe på hjørnet, og der har før været brandøvelser hernede, fortæller Thomas Nilausen.

Da mandskabet fra Midt- og Sydsjællands Brand og Redning havde konstateret, at der faktisk kun var ild, hvor det skulle være - nemlig i pillefyret - blev der kørt retur.

Men den store opbud af brandbiler havde tiltrukket sig stor opmærksomhed fra gæsterne på Feddet Camping. I denne uge er alt i øvrigt udsolgt på pladsen.

- Der er rigtigt mange, der spørger, hvad det er, der brænder. Og så er det jo godt, at jeg kan forsikre dem om, at det bare er træpillerne inde i det pillefyr, der sørger for at der er varmt vand i hanerne til alle gæsternes bad i morgen tidlig, siger Thomas Nilausen med et smil.

En lille time efter alarmeringen stod han som ensom vagt og forklarede tingenes rette sammenhæng - mens han ventede på at lejrchef Kasper Kristensen skulle komme til Feddet med en ny kilrem til røgsuget på pillefyret.

- Fyret her varmer en håndfuld huse op og så brugsvandet - og svømmehallen, ikke mindst. Der er faktisk mest tryk på her om sommeren - for her er flest gæster, tilføjer Thomas Nilausen.

Artiklen her bringes også i Dagbladet Køge og Dagbladet Ringsted onsdag 18. juli.

Du kan købe adgang til at læse resten af dagens avis på linket her: sn.dk/kobeavis

Det koster en 20'er for en dags-adgang

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / SJÆLLANDSKE / HASLEV-FAXE POSTEN
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 7.00 og 15. BREAKING-nyheder udsendes efter behov
* skal udfyldes
Ønsker at modtage: *
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk