11. december 2017
Bomberyddere blev tilkaldt efter fund af et farligt og eksplosivt stof i kemilokalet på MSG Haslev fredag eftermiddag. Foto: Nikolaj Rasch Skou
Bomberyddere blev tilkaldt efter fund af et farligt og eksplosivt stof i kemilokalet på MSG Haslev fredag eftermiddag. Foto: Nikolaj Rasch Skou
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kontrolleret sprængning på gymnasium efter kemisk fund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kontrolleret sprængning på gymnasium efter kemisk fund
Opdateret 12. august 2017 kl. 09:54
Faxe - 12. august 2017 kl. 09:17
Af Kathrine Harvey
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fredag eftermiddag blev et glas med det kemiske stof sølvnitrat bragt til sprængning i parken ved Haslev Gymnasium, oplyser gymnasiet på sin Facebookside.

Det var Midt- og Sydsjællands Brand og Redning, der, sammen med Ammunitionsrydningstjenesten, stod for sprængningen, og den foregik efter alle sikkerhedsforskrifter, forklarer indsatsleder Peter Rasmussen, Midt- og Sydsjællands Brand og Redning, der blev kaldt ud til fundet kort før klokken 13.30.

- En kemilærer havde fundet en beholder med stoffet bagerst i et kemiskab, da vedkommende var ved at gøre klar til skolestart på mandag. Stoffet skulle have været neutraliseret, men er af uvisse årsager ikke blevet det, og det var imellem tiden blevet til pulver, som er rigtig farligt og eksplosivt, hvis det bliver udsat for vand eller stød, fortalte kemilæreren, siger han.

Indsatslederen indså hurtigt, at det krævede specialister at få stoffet uskadeliggjort, og derfor trykkede han, som han forklarer det »på den store knap« og fik tilkaldt specialfolk fra Ammunitionsrydningstjenesten.

- Bomberydderen trækker i sin sikkerhedsdragt og går væk i behørig afstand, hvor han putter flasken med stoffet i en lille æske, og sprængningen foregår helt efter planen 100 meter væk fra bygningerne, fortæller indsatslederen.

Hele aktionen varede fire timer.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i Dagbladet Ringsted, Dagbladet Køge og i Sjællandske Næstved lørdag 12. august.

Du kan købe adgang til at læse resten af artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy?utm_source=FAXE&utm_medium=SN&utm_campaign=avislink

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk