30. oktober 2020
Det er koralblokken her: Faksephylia faxoensis, man fra 18. januar kan byde på på lauritz.com. Auktionen støtter Danmarks Indsamlingen, og pengene fra indsamlingen går i år til 12 projekter i 12 lande, der skal sikre unge piger uddannelse og job. Foto: Faxe Kommune
Det er koralblokken her: Faksephylia faxoensis, man fra 18. januar kan byde på på lauritz.com. Auktionen støtter Danmarks Indsamlingen, og pengene fra indsamlingen går i år til 12 projekter i 12 lande, der skal sikre unge piger uddannelse og job. Foto: Faxe Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommune og museum sætter sjælden koral på auktion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommune og museum sætter sjælden koral på auktion
Opdateret 17. januar 2019 kl. 14:22
Faxe - 17. januar 2019 kl. 10:22
Af Kathrine Harvey

Faxe Kommune og Geomuseum Faxe deltager i Danmark på Auktion til fordel for Danmarks Indsamling 2019 med en usædvanlig sjælden og velbevaret koral fra Faxe Kalkbrud, skriver Faxe Kommune i en pressemeddelelse.

arrow Læs også: Billeder: Dinoer og mineraler på museet

Man kan fra 18. januar og frem til lørdag 2. februar, hvor det store indsamlingsshow løber af stablen på DR1, byde på den på auktionssitet: Lauritz.com

Ender man som højestbydende, bliver man den nye ejer af en koralblok, der måler 13 x 13 x 13 cm. Korallen er en unik art, der er opkaldt efter byen Faxe og bærer det videnskabelige navn Faksephylia faxoensis. Ved overdragelsen af koralen får køberen og op til otte gæster en rundvisning på Geomuseum af en times varighed.

Korallen er fundet af museumsinspektør Jesper Milàn i 2018. Han oplyser til sn.dk, at koralen ikke er og har aldrig været en museumsgenstand, men blot et stykke, der er fundet i kalkbruddet og sat på auktion til lejligheden. Der er således ikke tale om hverken en museumsgenstand eller et stykke danekræ.

Faksephylia faxoensis levede for 63 mio. år siden, da hele Danmark var dækket af hav. Her voksede et stort koralrev netop der, hvor Faxe ligger i dag. Faxe Kalkbrud er i dag Europas største åbne kalkbrud. Men for mange millioner år siden var koralrevet levested for mere end 500 forskellige dyrearter som fisk, snegle, muslinger, søpindsvin, hajer og krokodiller.

Siden 2017 har alle landets kommuner haft mulighed for at være en del af »Danmark på Auktion« ved at sætte produkter og oplevelser til salg til fordel for Danmarks Indsamling. Den kommune, der opnår det største hammerslag, løber med »Danmark på Auktion«-prisen. En pris der sidste år gik til Faaborg-Midtfyn Kommune med borgmester Hans Stavnsager i spidsen. Kommunen fik et hammerslag inkl. salær, som også går til Danmarks Indsamling, på 20.213 kroner for en snorkeltur i Det Sydfynske Øhav på Øhavsmuseet og madlavning med kok fra Falsled Kro.

Danmarks Indsamling er hele Danmarks indsamling. Her går 12 humanitære organisationer og DR sammen og samler ind for at hjælpe mennesker i nogle af verdens fattigste lande med at nå nogle af FNs verdensmål. Pengene fra Danmarks Indsamling 2019 går i år til 12 projekter i 12 lande, der igennem uddannelse og job skal forhindre unge piger i at ende som slaver, prostituerede eller børnesoldater.

arrow Penge til ny foredragssal i Faxe
10. januar 2019 kl. 10:23 Opdateret: kl. 10:23
arrow Nyt Danekræ: Et søpindsvin i fossilt drama
06. december 2018 kl. 09:31 Opdateret: kl. 09:31
arrow Video: Premiere med fossiler, sten og krystaller
17. februar 2018 kl. 12:43 Opdateret: kl. 12:43
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk