23. oktober 2021
Det var her, ved Bråby Kirke, det grove overfald ifølge sigtelsen skete tidligt om morgenen 13. januar. Foto: Cecilie Hänsch
Det var her, ved Bråby Kirke, det grove overfald ifølge sigtelsen skete tidligt om morgenen 13. januar. Foto: Cecilie Hänsch
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Knivstik afspærrede landsby: kvinde fængslet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Knivstik afspærrede landsby: kvinde fængslet
Faxe - 02. februar 2020 kl. 08:00
Af Cecilie Hänsch

En 42-årig kvinde er varetægtsfængslet foreløbig fire uger for medvirken til et groft overfald ved en kirke en mørk januar-nat.

Beboerne i landsbyen Bråby ved Haslev vågnede til minestrimmel og politibiler med blå blink mandag 13. januar. I dag kan de få forklaringen:

En 42-årig kvinde er fredag eftermiddag blevet varetægtsfængslet foreløbig fire uger for sin medvirken i et groft overfald på en mand ved Bråby Kirke netop meget tidligt om morgenen den 13. januar.

Af sigtelsen, som blev læst op på den åbne del af grundlovsforhøret fremgik det, at den 42-årige kvinde var mødt op ved Bråby Kirke for at mødes med offeret, en mand.

- Du er sigtet for medvirken til forsøg på manddrab, subsidiært kvalificeret vold, ved den 13. januar klokken 04.50 ved Bråby Kirke sammen med en anden at have tildelt offeret slag med knyttet hånd mod kæben, sprøjt i ansigtet med peberspray og stik med en dolk under venstre armhule, hvorved offeret kunne komme i livsfare, læste anklageren op.

Men ifølge sigtelsen - som den 42-årige kvinde nægter sig skyldig i - så var hun altså ikke alene.

Og netop derfor valgte Retten i Næstved ved dommer Thomas Jørgensen at lukke dørene, da den 42-årige kvinde skulle afgive forklaring for retten.

- Vi mener, som anklageren, at det kan hindre sagens oplysning, hvis der kommer detaljer ud fra sigtedes forklaring, mens der stadig er en medgerningsmand på fri fod. Derfor lukkes dørene, forklarede dommer Thomas Jørgensen.

Derfor får offentligheden altså ikke for nærværende nogen forklaring på, hvorfor en mand skulle have så læsterlige tæsk en sen nattetime ved Bråby Kirke. Der offentliggøres heller ingen detaljer om offerets tilstand i dag; om knivstikket faktisk var livstruende eller om det var overfladisk.

Beboerne nær Bråby Kirke kan dog nu få en smule vished for, hvorfor store dele af landsbyen var spærret af det meste af den mandag. Og hvorfor betjente gik fra dør til dør for at høre, om der mon var nogen, der havde set eller hørt noget mistænkeligt der kort før klokken fem den mandag morgen.

Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi har tidligere på en forespørgsel oplyst, at der ifølge deres vidende ikke var sket noget af offentlighedens interesse i Bråby den nat. Men nu er politiet altså på jagt efter den medgerningsmand, der efter alt at dømme førte kniven i det grove overfald.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk