15. oktober 2019
Skal du med på fisketur søndag den 19. maj? Så tilmeld dig hos Haslev Sportsfiskerforening. Det koster ikke noget at deltage.
Skal du med på fisketur søndag den 19. maj? Så tilmeld dig hos Haslev Sportsfiskerforening. Det koster ikke noget at deltage.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Knæk og bræk: Hornfisketur for alle der vil med

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Knæk og bræk: Hornfisketur for alle der vil med
Faxe - 14. maj 2019 kl. 14:51
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er hornfisketur for alle fiskeinteresserede søndag den 19. maj, hvor både medlemmer og ikke-medlemmer af Haslev Sportsfiskerforening er inviteret til morgenkaffe og brød klokken 7.30 i Vandtårnet på Bregentvedvej 25 i Haslev.

Der er afgang fra Vandtårnet klokken 8 og hjemkomst klokken 16. Der er ubegrænsede pladser og prisen er kun for kørsel, som man deles om. Det vil være fint, hvis man har mulighed for at medbringe sin bil. Det bedes oplyst ved tilmelding hos turleder Stig Dybig på telefon 24 80 80 68 eller e-mail sdybig@gmail.com

Sidste tilmeldingsfrist er 17. maj.

Med hensyn til grej, så er lange slanke blink på 10-22 gram, med en ikke for stor trekrog (str. 4 - 8), udmærket, men i stedet for trekrog kan man bruge »silkekrogen«, som består af en stor mængde fine tråde af silke, som hornfiskens næb/tænder vil hænge fast i. Silkekrogen findes i forskellige farver, brug f.eks. gul, hvid eller orange.

Ellers kan man bruge flydende bombardaflåd på 15-25 gram eller evt. et bobleflåd, som fyldes trefjerdele vand, og så en silde- eller hornfiskestrimmel monteret halvt syet på en ormekrog (enkeltkrog som VMC vanadium 7054 str. 2) eller en lille trekrog (str. 10) på en ca. 120 cm 0,30 mm nylonline efter flåddet.

Man bruger en god kastestang på 9-10 fod (270-300 cm) for at kunne kaste ud til fiskene, der nogle gange godt kan stå lidt langt ude.

Hvis man har et par waders, så ta´ dem med, men ellers kan et par gummistøvler godt bruges, da hornfiskene af og til kommer tæt på land.

Fangstnet og hornfisk er en dårlig kombination, da hornfiskene lynhurtigt vikler sig ind i det, men det er meget rart at have med, da havørrederne også har et godt øje til silde og hornfiske strimlerne, lyder specifikationerne fra sportsfiskerforeningen.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / SJÆLLANDSKE / HASLEV-FAXE POSTEN
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 7.00 og 15. BREAKING-nyheder udsendes efter behov
* skal udfyldes
Ønsker at modtage: *
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk