15. maj 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kloaksyndere politianmeldes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kloaksyndere politianmeldes
Faxe - 31. januar 2018 kl. 06:19
Af Nikolaj Rasch Skou

Venstres nye byrådsmedlem Erik Rasmussen fortalte på valgmødet 14. november 2017 i Førslev Forsamlingshus, at han var blevet politianmeldt for ikke at have opfyldt Faxe Kommunes krav om forbedret rensning af husstandens spildevand. Han bekendtgjorde samtidig, at han håbede på at blive valgt ind i Faxe Byråd, så han kunne tage fat på sagen der.

arrow Læs også: Nu tages prøverne på Slettehavegård

Nyvalgte Lars Folmann (DF) er i samme situation, og han har grebet problestillingen an ved selv at anlægge en retssag imod Faxe Kommune, der er berammet ved Retten i Næstved 20. februar. Han vil dog ikke anbefale andre at gøre det samme.

Derimod lyder hans råd, at man afventer retssystemets reaktion. Det har mange borgere uden kloakering valgt at gøre, og flere af dem har i de seneste dage fået en opringning fra politiet:

»Det ser ud til, at politiet er begyndt at 'efterforske' de anmeldelser, der ligger ved anklageren i Næstved. Hvis I har mulighed for det, så optag samtalerne og sig kun, at I ikke har fået den dokumentation loven foreskriver i henhold til spildevandsbekendtgørelsens §35 stk. 1, og at I derfor betragter påbuddet som grundløst. Selvom politiet 'truer' med dagbøder så husk, at disse kun kan idømmes af dommeren, når jeres sag er prøvet ved byretten«, skriver Lars Folmann i foreningen Fair Spildevands Facebook-gruppe, hvor flere med rensningspåbud de seneste dage har fortalt, at de har fået en opringning fra politiet, som fortalte, at de nu var sigtet.

Formanden for Fair Spildevand, Lene Maarth, bor på Stavnstrupvej lidt uden for Leestrup i det sidste hus før Næstved Kommune, og hun har også modtaget et påbud, der betyder, at husstandens spildevand skal have en ny renseløsning senest om et års tid.

- Fair Spildevand har senest hjulpet et af vores 192 medlemmer oppe på Mors, Bjarne Vestergaard, der er blevet frifundet i en langvarig kamp imod Morsø Kommune, som vi pressede til at lave en sporstofanalyse, og det viste sig, at der slet ikke var nogen forurening fra hans septiktank, der nåede ud til vandløbet. Vi har også en sag i Herfølge lige nu, fortæller Lene Maarth.

- Jeg håber, at Faxe Kommune vil ændre deres praksis. Det kæmper vi for, så du ikke bliver pålagt at lave en spildevandsløsning til 100.000 kroner uden grund, siger hun.

Spørgsmålet vil formentlig inden længe blive taget op igen i teknik- og miljøudvalget i Faxe Kommune, hvor Eli Jacobi Nielsen (DF), Lars Folmann (DF), Erik Rasmussen (V) og Henrik Rützou Aakast (V) udgør et flertal.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i Dagbladet Ringsted og Dagbladet Køge mandag 29. januar.

Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy?utm_source=FAXE&utm_medium=SN&utm_campaign=avislink

arrow Pause i gyllelugten nu - men der er mere på vej fra Solrød
09. maj 2019 kl. 21:40 Opdateret: kl. 21:40
arrow Spildevandet bliver igen dyrere at komme af med
12. december 2018 kl. 10:21 Opdateret: kl. 10:21
arrow Spildevandsstriden rejses igen
27. november 2017 kl. 15:13 Opdateret: kl. 15:13
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk