17. februar 2019
De dansende isbjørne måtte gerne optræde i fuldt kostume, men kun hvis de dansede, så demonstrationen bar mere præg af at være en happening.
gallery icon

Se billedserie

De dansende isbjørne måtte gerne optræde i fuldt kostume, men kun hvis de dansede, så demonstrationen bar mere præg af at være en happening.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Klimakæmpende isbjørne skulle danse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klimakæmpende isbjørne skulle danse
Faxe - 21. juni 2016 kl. 12:05
Af Nikolaj Rasch Skou
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fredag og lørdag var 10 elever fra Faxehus Efterskole i aktion under folkemødet på Bornholm.

Aktionen gik ud på at iføre sig kunstneren Jens Galschiøts kostumer, som han i samarbejde med Verdensnaturfonden lavede til klimatopmødet i Paris, det såkaldte COP 21.

- Lørdag var hele isbjørnehæren i aktion ned gennem Allinge, hvor vi skulle gå de godt to kilometer imellem Kæmpestranden og Cirkuspladsen. Halvvejs bliver vi stoppet af politiet, som siger, at det er en overtrædelse af maskeforbuddet. Det kunne vi ikke rigtig forstå, fordi vi var fredelige og havde ni klimastatement, som vi vil give til klimaordførerne, fortæller Lars Sørensen, der er viceforstander på Faxehus Efterskole i Faxe Ladeplads, som er en politisk engageret efterskole, der arbejder med bæredygtighed.

Maskeforbuddet skal sikre, at politiet kan identificere demonstranter, hvis en demonstration udvikler sig til hærværk eller vold.

- Vi ville få et bødeforlæg, hvis vi beholdt hovederne på. Så løsningen blev, at fik lov til at vandre den sidste del af ruten med isbjørnehovederne løftet op over dragten. Og da vi havde leveret budskabet i teltet, kom politiet og sagde: Vi har overvejet situationen, og I får lov til at have maskerne på, hvis I danser, siger Lars Sørensen.

- Så blev det nemlig til en happening. Så vi gik dansende tilbage. Det var rigtig godt, at politiet genovervejede situationen. For det fik måske rykket lidt ved mulighederne for at lave den slags ting i de kommende år. Jeg syntes, at man skal have lov til at lave sådan nogle kunstneriske aktioner, så vi ikke kun er talende hoveder. Dem er der rigtig mange af på folkemødet, siger Lars Sørensen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk