10. maj 2021
For 15 år siden var Kirsebærhusets fremtid også på den politiske dagsorden. Denne gang handlede det om nedrivning eller bevarelse. Det faldt ud til husets fordel. Arkivfoto: Jesper From
For 15 år siden var Kirsebærhusets fremtid også på den politiske dagsorden. Denne gang handlede det om nedrivning eller bevarelse. Det faldt ud til husets fordel. Arkivfoto: Jesper From
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kirsebærhuset fredes - for nu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kirsebærhuset fredes - for nu
Faxe - 13. april 2019 kl. 13:33
Af Cecilie Hänsch

De ligger pænt på en lidt ujævn række. Lidt på sned i forhold til Bavnestræde lige syd for Dalbyhallen. Fire murstensbygninger med røde tage. Bygget i 1957. Udfyldt og rømmet med mellemrum gennem årtierne.

arrow Læs også: Hans kommer til at savne eleverne - og motionen

I dag er kun den ene bygning i brug. Her holder Bavneskolens administration til og her er også noget teknisk udstyr til blandt andet ringe-systemet på skolen.

Og slår man op i Faxe Kommunes ejendomsstrategi, så står der, at kommunale bygninger skal udnyttes så meget som overhovedet muligt. Bliver de ikke det, så skal de sættes til salg - og er de ikke solgt efter seks måneder, så skal de rives ned.

- De skulle (efter beslutning i byrådet i 2015, red) rømmes og afhændes i forbindelse med ejendomsstrategien, men det er så foreslået at de ikke sælges, men i stedet nedrives, så der kan blive plads til p-pladser et cetera i forhold til hallen og en eventuel fremtidig udvidelse af hallen, forklarede formand for teknik- og miljøudvalget, Eli Jacobi Nielsen (DF) på byrådsmødet torsdag.

- Og det er så samtidig foreslået, at kun to af husene nedrives, og at Kirsebærhuset bevares indtil videre, tilføjede han.

Det er ikke første gang, Kirsebærhusets skæbne er overladt til byrådet. Tilbage i 2004 var det Kommunalbestyrelsen i Rønnede, der skulle tage stilling til husets fremtid.

Det krævede højlydt debat, underskrifts-indsamling og skældsord, da seniorklubben måtte rømme huset for at gøre plads til SFO-børn. Det var dengang huset også rummede psykologisk rådgivning og legestue - blandt andet.

I holder dagplejernes legestue til i Dalby Børnehus. Men det er en stakket frist, for børnetallet stiger i Dalby, og Børnehuset har brug for alle stuer selv.

Her kommer Kirsebærhuset ind i billedet.

- Vi har fået henvendelser udefra; foreninger efterlyse lokale-kapacitet, og dagplejerne ønskede faktisk at komme hen på skolen, da de senest blev flyttet, forklarede Henrik Rützou Aakast (V).

- Derfor synes vi, det er på sin plads at undersøge om huset kan løse nogle af de udfordringer Dalby har med lokaler. Og hvis det så viser sig at behovet ikke er der, eller at det bliver uforholdsmæssigt dyrt, så kan vi jo senere beslutte at rive huset ned, siger Henrik Rützou Aakast.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i Dagbladet Ringsted og Dagbladet Køge lørdag den 13. april og i Sjællandske Næstved mandag den 15. april.

Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: www.sn.dk/kobeavis

arrow De har knækket koden: eleverne dropper fravær
19. februar 2019 kl. 14:00 Opdateret: kl. 14:00
Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk