21. januar 2019
Sådan kan det komme til at se ud fra motorvejsbroen i Rønnede, hvis alle fire vindmøller ved Sparresholm Gods bliver en realitet. Der er kun lagt op til at opføre tre vindmøller, men de vil blive mere end tre gange højere end Tårnet i Camp Adventure.

Visualisering: Næstved Kommune
Sådan kan det komme til at se ud fra motorvejsbroen i Rønnede, hvis alle fire vindmøller ved Sparresholm Gods bliver en realitet. Der er kun lagt op til at opføre tre vindmøller, men de vil blive mere end tre gange højere end Tårnet i Camp Adventure. Visualisering: Næstved Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kæmpevindmøller skal ligge en kilometer fra udsigtstårn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kæmpevindmøller skal ligge en kilometer fra udsigtstårn
Opdateret 17. maj 2018 kl. 11:40
Faxe - 17. maj 2018 kl. 09:55
Af Morten Chas Overgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kaldte Camp Adventures nye udsigtstårn for »et kulturelt fyrtårn for hele Sydsjælland«, da han tog første spadestik til tårnet tidligere på måneden. Han var især begejstret for udsigten fra tårnet. Men besøgende, der kigger mod sydøst, kan komme til at stirre direkte ind i tre styks 150 meter høje vindmøller.

Som Sjællandske kunne berette mandag, har plan- og erhvervsudvalget i Næstved Kommune nemlig anbefalet at give Sparresholm Gods tilladelse til at opstille de tre møller bare en kilometer fra tårnet. Borgmester Carsten Rasmussen (S) tror ikke, at vindmøllerne kommer til at skræmme turisterne væk.

- Jeg synes, det må være attraktivt at stå oppe i tårnet og se på de tre vindmøller med en kikkert. Der er sikkert ikke mange, der har set så stor en vindmølle tæt på, for normalt er det kun noget, man kan se fra afstand, når man kører på motorvejen, siger han.

Folkene på Camp Adventure har ikke ønsket at kommentere på sagen, og borgmester i Faxe Kommune, Ole Vive (V), der en af dem, som førte an til første spadestik på det nye udsigtstårn, vil ikke blande sig i nabokommunens politik:

- Jeg skal ikke kommentere på lokalpolitik i Næstved Kommune. Det er ikke min plads, men når det er sagt, vil jeg selvfølgelig give min borgmesterkollega min tilkendegivelse, næste gang jeg møder ham, siger han.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk