11. august 2020
Det var de brede smil, der var fundet frem i dagens anledning, og det gjaldt både gæster og frivillige. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Det var de brede smil, der var fundet frem i dagens anledning, og det gjaldt både gæster og frivillige. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Juledans og sang på Dalgården

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Juledans og sang på Dalgården
Faxe - 10. december 2019 kl. 14:18
Af Morten Chas Overgaard Selvom der endnu er et lille stykke tid til jul, strålede julehyggen ud af de store vinduespartier, da der mandag eftermidda
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Julefesten var for demente borgere og deres pårørende, og deltagerne blev mødt af en hær af frivillige nisser, der bød velkommen til et par timer i julehyggens tegn.

- Vi har prøvet på at genskabe den jul, de kender, og få den der forsamlingshus-jul frem, fortæller Sara Sejdner Engbæk, der er frivillighedskoordinator.

Hun stod sammen med resten af holdet af frivillige for at tage imod de 70 gæster, der udover demente borgere og deres pårørende, også inkluderede både centerchef i center for sundhed og pleje, Tina Norking, og formand for senior og sundhedsudvalget, Dorthe Egede Borg (V).

Det er Østsjællands Demensrådgivnings- og Aktivitetscenter (ØDA), Faxe Kommunes demensteam og center for sundhed og pleje, der er gået sammen for at lave en julefest, der kan give de demente og deres pårørende nogle timer sammen, hvor der er aktiviteter som alle kan være med til.

Derfor var der blandt andet lagt op til »Huskedans og sang«, hvor Ole Christensen og Lissi Petersen spillede, mens gæsterne dansede og sang under kyndig vejledning af »Danse-Bent Andersen«.

- Der er nogle demente, der har rigtig svært ved at huske selv almindelige hverdagsting, men de kan stadig huske alle sangene, og de kan også følge med i trinnene. På den måde udjævner musikken forskellene og det giver et fantastisk selvværd, ligesom det er med til at skabe nogle fælles oplevelser for dem og de pårørende, siger Sara Sejdner Engbæk.

Musikterapeut Benny Faurholt bidrog også til den musikalske stemning med musik fra Johnny Cash, og det har en speciel plads i hjerterne hos mange af gæsterne.

- Den generation af folk, der er her i dag, er jo faktisk ikke vokset op med Gustav Winckler i lige så høj grad, som de er vokset op med Johnny Cash, så det passer rigtig godt ind, siger Sara Sejdner Engbæk, der er overbevist om, at juleballet for demente på Dalgården er en tradition, der er kommet for at blive.

Hun og kollegaerne kunne sammen med de hårdtarbejdende frivillige udefra sende gæsterne godt af sted med godteposer, der forhåbentlig kan sprede julestemning lidt længere ind i december.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk