25. november 2020
Jasmin Vejnø Halling elsker at se udviklingen i sit arbejde.Foto: Kirstine Fryd
gallery icon

Se billedserie

Jasmin Vejnø Halling elsker at se udviklingen i sit arbejde.Foto: Kirstine Fryd
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jasmin og Markus er klar til DM i 2021

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jasmin og Markus er klar til DM i 2021

En række lærlinge har netop kvalificeret sig til danmarksmesterskaberne inden for deres respektive fag, og her har Faxe Kommune også lærlinge med.

Faxe - 24. oktober 2020 kl. 06:29
Af Morten Chas Overgaard

DM i Skills plejer at samle de bedste lærlinge inden for alt fra kogekunst til anlægsgartneri, men på grund af corona, er det store DM-show aflyst. I stedet bliver der næste år afholdt som en række separate danmarksmesterskaber inden for de forskellige professioner, og her vil der også være deltagelse fra Faxe Kommune.

Blandt bygningsmalerne finder man nemlig Jasmin Vejnø Halling fra Dalby. Hun gik videre fra regionsmesterskaberne, hvor opgaven bestod af tre sektioner, der skulle henholdsvis lakeres, tapetseres og udsmykkes i frihånd.

- Når man er maler, tror de fleste, at man bare maler vægge, men når tømrerne har sat gipsplader op, skal man tape, spartle og slibe, lave reparationer og sætte tapet op og nogle gange udbedre skader eller fugt, inden man overhovedet begynder at male, fortæller Jasmin Vejnø Halling.

Hun står i lære hos Poul Pedersen & Søn Malerfirma i Haslev, og hun kan næste år færdig glæde sig over at være færdig-udlært som tredje generation af malere på hendes mors side af familien.

- Jeg elsker at se forvandlingen fra man starter, og det hele ligner noget, der er løgn, til man er færdig og det ligner et glansbillede. Og så elsker jeg også at se, hvor glade folk bliver, når man afleverer et flot resultat, fortæller hun.

Markus Zacho Pryn står i lære som murer hos Sandholt & Pedersen ApS Murermestre i Haslev, og han synes, regionsmesterskabet var en god oplevelse.

- Jeg trænede op til det i halvanden uge, og jeg syens, det var ret fedt. Jeg ved ikke så meget om danmarksmesterskabet, men jeg får tre uger til at træne op til det, så det bliver spændende, siger han.

Markus' bror Mikkel har tidligere vundet DM i Skills, og han stiller også op til DM i 2021, så der er lagt op til lidt af en familieduel.

Markus Zacho Pryhn glæder sig til DM, hvor hans tvillingebror i øvrigt også stiller op.

- Jeg må bare vinde over, ham, griner Markus og fortsætter:

- Ej han tager den jo nok, men så er det i det mindste en god oplevelse, vi har sammen, siger Markus Zacho Pryn.

Ifølge John Norman, der er direktør på EUC Sjælland, er danmarksmesterskaberne en god måde at vise, hvad håndværksuddannelserne kan.

- Vi bruger det til at give dem, der er rigtig dygtige, en mulighed for at vise det, og samtidig give dem nogle udfordringer. Det kan også være med til at vise dem, der har svært ved det, at det godt kan lade sig gøre at blive god, hvis man arbejder for det og så for at vise omverdenen, at håndværk er mange ting, siger han.

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk