23. april 2021
Den mekaniske ræv er ægte nok. Den er bare både død og udstoppet. Planen er at den skal fare rundt i et gangsystem, som til forveksling ligner det, som den vilde ræv lever i.
Den mekaniske ræv er ægte nok. Den er bare både død og udstoppet. Planen er at den skal fare rundt i et gangsystem, som til forveksling ligner det, som den vilde ræv lever i.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jagtforening modtager over 44.000: Mekanisk ræv skal træne jagthunde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jagtforening modtager over 44.000: Mekanisk ræv skal træne jagthunde
Faxe - 12. oktober 2019 kl. 14:22
Af Jeppe Hee Rømer

Faxe og Haslev Jagtforening har modtaget 44.825 kroner fra Friluftrådets Lokalforeningspulje, så de kan bygge et træningsanlæg med en mekanisk ræv. Den skal fare rundt i nogle dertil byggede gange og dermed lære aspirerende jagthunde at håndtere den virkelige vare.

arrow Læs også: Hæsblæsende jagt i fuld galop

- Det er virkelig fedt at have fået de her penge. Det gør, at kvaliteten af anlægget kan blive endnu bedre, udtaler en begejstret Lars Kragh Jacobsen, der er formand for foreningens hundeafdeling, hvis træningsfaciliteter ligger ved Rønnede.

I 2016 blev det forbudt at holde ræve til hundetræning, og det stoppede jægernes mulighed for at træne deres hunde til gravjagt. Det tvang dem også til at tænke kreativt, og nu har Faxe og Haslev Jagtforening sat gang i et projekt med en mekaniske ræv.

Anlægget bliver det blot tredje af sin slags i Danmark og det første i Dansk Jægerforbund-regi. Planen er, at det skal stå færdigt i slutningen af oktober.

Selvom den fjernstyrede ræv både kan sige lyde og 'angribe' hundene, er det ikke helt så godt som den ægte vare.

- Det ville være lyv at sige, at det er ligeså god træning som med en levende ræv, men det er så godt, som det bliver, udtaler Claus Larsen.

Artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i Sjællandske Næstved, Dagbladet Ringsted og Dagbladet Køge lørdag 12. oktober.

Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: www.sn.dk/kobeavis

Det koster 25 kroner for et døgns læse-adgang til alle betalte dele af sn.dk

arrow Godsejer tabte sag om ulovlig rævegrav
03. maj 2016 kl. 13:55 Opdateret: kl. 19:05
Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk