2. august 2021
Fra venstre: Ingeborg Fangel Mo, Sanne Mejse Ystrøm og Pernille Plantener står bag JORD-Festival, der løber af stablen fredag den 27.- 29. august.Pressefoto
Fra venstre: Ingeborg Fangel Mo, Sanne Mejse Ystrøm og Pernille Plantener står bag JORD-Festival, der løber af stablen fredag den 27.- 29. august.Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: JORD-Festival vender tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

JORD-Festival vender tilbage
Faxe - 14. juli 2021 kl. 16:00

Bier og biodiversitet bliver temaet for JORD-Festival, der bliver afholdt i weekenden 27.-29. august. Festivalen bruger kultur og kunst til at formidle og sætte fokus på naturen omkring os, dens kræfter og dens svagheder.

Åbningsarrangementet i starter i Biografen Kanten i Faxe, der viser den Makedonske dokumentarfilm Honeyland. Filmen, der handler om en kvindelig biavler, har vundet priser ved Sundance Film Festival og så blev den som den første dokumentarfilm nomineret til både bedste dokumentarfilm og bedste udenlandske film. Efter filmen er der samtalesalon og servering af div. honningdelikatesser.

Lørdag rykker aktiviteterne til Faxe Ladeplads, hvor man kan komme helt tæt på bierne. Turen er arrangeret i samarbejde med DN-Faxe, og her kan man høre om, hvordan bier er forskellige, hvordan de lever og hvor de bor.

Man vil i løbet af dagen også få mulighed for at få sig en honning-pandekage over bålet, skabe sin egen lille bi, og så bliver der også fortalt historier om bier.

Om eftermiddagen er der teater, hvor man på sinegen krop kan opleve og få viden om biernes ikke så synlige, men forunderlige liv. Manvil også kunne høre om, hvordan biernes liv har betydning for vores hverdag, f.eks. i forhold til vores grøntsagsdyrkning.

Søndag inviterer Karise Permatopia til høstmarked med boder, workshops og teater for både børn og voksne. Karise Skole er igen i år med til at sørge for lokalproduceret mad, og der serveres jord -til-bord-mad hentet direkte fra Permatopias marker og tilberedt af de unge skoleelever.

Festivalen er igen i år arrangeret af en lille arbejdsgruppe bestående af Sanne Ystrøm fra Faxe Ladeplads, Ingeborg Fangel Mo fra Karise og Pernille Holst, der kender hinanden fra scenekunstens verden, og som alle bor lokalt.

- Programmet for JORD 2021, har noget til alle aldre og kredser på forskellige måder om menneskets forhold til naturen, særligt forholdet til de nære omgivelser, vores eget lokalområde og om, hvordan vi sammen kan skabe dialog og forandring, her hvor vi bor, fortæller Ingeborg Fangel Mo.

JORD-festival har tidligere arrangeret udendørs koncerter i naturens rammer, lydvandringer, scenekunst for børn og voksne, film om natur og klima, samtalesaloner og workshops for børn, og festivalen samarbejder med en række lokale organisationer og institutioner. Festivalen er blevet til med hjælp fra blandt andre Biograf Kanten, Kulturhuset Leopold, Østsjællands Museum, DN-Faxe, Permatopia og Faxe Kommunes naturvejleder, og man kan se det fulde program på festivalens hjemmeside jordfestival.dk eller ved at følge »Jord - kunst og naturfestival« på Facebook.

Festivalen er støttet af Kulturministeriet og Faxe Kommune.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk