19. december 2018
En fjerdedel af eleverne fra Haslev Idrætsefterskole valgte at deltage i indsamlingen til Folkekirkens Nødhjælp. Her er det Lorentz og Andreas, der fik samlet 1380 kroner ind på deres rute. Foto: Torben Svendsen
gallery icon

Se billedserie

En fjerdedel af eleverne fra Haslev Idrætsefterskole valgte at deltage i indsamlingen til Folkekirkens Nødhjælp. Her er det Lorentz og Andreas, der fik samlet 1380 kroner ind på deres rute. Foto: Torben Svendsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Igen super-indsamling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Igen super-indsamling
Faxe - 12. marts 2018 kl. 11:44
Af Cecilie Hänsch
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det kan være svært t fatte, hvordan en 20'er sendt med MobilePay fra en lille lejlighed i Haslev kan gøre en forskel for folk i nød.

- Men det er jo netop her, vi gør en forskel sammen, minder Sanne Krøyer om.

Hun er frivillig for Folkekirkens Nødhjælp og hjalp søndag de 71 indsamlere i Haslev og Freerslev sogne med at blive registreret korrekt inden de gik ud på ruterne.

- Og det er jo næsten de mønter, der betyder mest. Dem, der er givet af folk, der ikke selv har for meget, tilføjer hun.

Det er 20. år i træk, Folkekirkens Nødhjælp holder sogne-indsamling på landsplan.

Målet er som altid at skaffe penge til at hjælpe dem, der er i størst nød; i år er det blandt andet rohingya'erne, der er på flugt fra Myanmar.

Haslev Sogn »plejer« at ligge i top tre blandt alle landets sogne målt på kroner og ører.

De to seneste år har resultatet - på nær et par kroners forskel - ligget på 45,500 kroner.

I år standsede tælleren først ved 47.543; der er altså kommet 2,000 kroner mere i bøsserne.

- Og dertil kommer de beløb, der bliver sendt på MobilePay til hoved-nummeret, minder indsamlingsleder Ellen Faber Jørgensen om.

I Kirkehuset ruller endnu en klapsalve afsted. Sådan én tilfalder alle indsamlere, der kommer retur med mere end 1000 kroner i indsamlingsbøssen.

- Og spejderne får også et mærke til at sætte på uniformen, minder Ellen Faber Jørgensen om.

Der var indsamling til fordel for Folkekirkens Nødhjælp i de fleste af landets sogne. På hjemmesiden https://www.noedhjaelp.dk/vaer-med/indsamling kan man finde resultater fra alle deltagende sogne.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i Dagbladet Ringsted, Dagbladet Køge og Sjællandske Næstved mandag 12. marts.

Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy?utm_source=FAXE&utm_medium=SN&utm_campaign=avislink

Det koster 20 kroner for en dags-adgang.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk