19. juni 2019
Der falder dom i sagen om Vemmetofte Klosters ejendomme den 15. november.
Der falder dom i sagen om Vemmetofte Klosters ejendomme den 15. november.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Huslejesag for landsretten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Huslejesag for landsretten
Faxe - 22. oktober 2018 kl. 18:31
Af Morten Chas Overgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

To lejere har hevet Vemmetofte Kloster i retten, fordi de mener, at de betaler for meget i husleje, og torsdag endte sagen i Østre Landsret.

Kort fortalt går sagen ud på, at de to lejere, der bor i henholdsvis i Teglhuset på Vemmetoftevej og i Hornskovhuset på Ny Strandskov, mener, at deres husleje er sat for højt.

Vemmetofte Kloster mener, at lejen i de to boliger skal fastsættes efter »det lejedes værdi«, som betyder, at lejen kan fastsættes efter den leje, der er gældende i det område, som lejemålet ligger i.

De to lejere vil i stedet have fastsat lejen omkostningsbestemt, hvilket vil sige at man fastsætter en leje ud fra de udgifter, som udlejeren har til at drive ejendommen. Dertil kommer penge til vedligeholdelse og afkast til udlejeren, og alt det bliver regnet sammen til en kvadratmeterpris.

Udlejer kan så efterfølgende lægge udgifter til gennemgribende renovering oveni huslejen.

Om lejen skal fastsættes på den ene eller den anden måde kommer an på, hvilken type bolig, der er tale om, og det er her perterne for alvor bliver uenige.

Hvis man skal fastsætte lejen omkostningsbestemt, kræver en af lovparagrafferne nemlig, at der er mere end syv lejere i boligen, og det er der selvsagt ikke i de to huse. Derfor argumenterer lejerne for, at alle Vemmetofte Klosters ejendomme skal ses som én samlet helhed, som Vemmetofte Kloster driver. De argumenterer for, at Vemmetofte Kloster ejer alle ejendommene, og at der er fælles drift, fordi Vemmetofte Kloster bruger samme forsikringsselskab, håndværkere og varmecentral til alle ejendommene.

Vemmetofte Kloster mener ikke, at der er tale om en samlet ejendom, da formålet med boligerne har været at huse dem der arbejdede for Vemmetofte Kloster.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der blev bragt i Dagbladet Ringsted, Dagbladet Køge og i Sjællandske Næstved fredag den 19. oktober.

Du kan købe adgang til at læse hele artiklen på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy?utm_source=FAXE&utm_medium=SN&utm_campaign=avislink

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / SJÆLLANDSKE / HASLEV-FAXE POSTEN
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 7.00 og 15. BREAKING-nyheder udsendes efter behov
* skal udfyldes
Ønsker at modtage: *
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk