17. oktober 2019
Så søde er de små, nyfødte påskelam. Spelsau-fårene er små, men får helt op til tre lam ad gangen. Foto: Hans Jørgen Johansen
Så søde er de små, nyfødte påskelam. Spelsau-fårene er små, men får helt op til tre lam ad gangen. Foto: Hans Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Husker du?: Lammene kom som bestilt - lige til påske

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Husker du?: Lammene kom som bestilt - lige til påske
Faxe - 20. april 2019 kl. 09:17
Af Cecilie Hänsch
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På Torupgård havde de en mission op til påsken i 2009. De ville have påskelam, og ved hjælp af nøje planlægning var det lige, hvad de fik. Her kan du læse artiklen fra 2009, hvor lammene ankom lige op til påske.

Der hører lam til påske, ligesom der skal være kyllinger og papæg. Sådan siger traditionen - og sådan kan det også være, hvis man sørger for at sætte vædder på fårene præcis 145 dage før påske.

Men det er altså ikke de helt nyfødte påskelam, vi sætter tænderne i, hvis vi henover helligdagene nyder lammekød.

Selvom det såmænd sagtens kan være kød fra Torupgård, der bliver serveret.

- Vi fik slagtet i torsdags. De var knap et år gamle, de lam, der blev slagtet - og al kødet var såmænd solgt på forhånd, fortæller Jens Frederik Skovsgaard Kragholm.

Om et par måneder bliver nogle af de spæde lam dog slagtet. For sådan vil man gerne have det på den eksklusive restaurant NOMA, der har to stjerner i Michelin-guiden.

- De vil have spædlam, der er tre måneder gamle, så det får de. Det er jo også en kæmpe cadeau til os, at de vil servere kød fra vores lam, siger Anne Marie Kragholm Skovsgaard.

Deruover bliver noget af kødet til pølser hos Stensved Slagtehus - og til sommer kommer der nok igen et par lam på grillen hjemme på Torupgård.

Fra byen
Der blev ellers rystet lidt på hovedet af københavner-parret, der for fem år siden skiftede job i central-administrationen og herskabs-lejlighed ud med arbejde i Faxe Kommune og livet som fritids-fåreavlere derude ved Lystrup.

- Og jeg var glad for at vores nabo, der er svineavler, stod ved siden af, da jeg første gang skulle aflive et får med bolt-pistolen. Men vi har fået anerkendelse, fordi vi har sat os grundigt ind i tingene, og driver reel fåreavl, og ikke blot har hyggefår, forklarer Jens Frederik Skovsgaard Kragholm.

Spelsau
De 72 moderfår er alle af racen spelsau, en lille, nordisk race, der kendes fra blandt andet Norge og Island.

Racen er kendt for sit fedtfattige kød og en uld, der ganske naturligt kommer i fire forskellige farver - dog kun sjældent i blondine-hvid.

- Og jeg plejer at sige, at den bedste form for markedsføring er at lade folk smage. For her er virkelig tale om mad med god smag - uden tilsætningsstoffer, siger Jens Frederik Skovsgaard Kragholm.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / SJÆLLANDSKE / HASLEV-FAXE POSTEN
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 7.00 og 15. BREAKING-nyheder udsendes efter behov
* skal udfyldes
Ønsker at modtage: *
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk