15. august 2020
Selv spisebordet bugner med skulpturer. Inspirationen finder Bent Schmidt over det hele - også i frisør-salonenFoto: Cecilie Hänsch
gallery icon

Se billedserie

Selv spisebordet bugner med skulpturer. Inspirationen finder Bent Schmidt over det hele - også i frisør-salonenFoto: Cecilie Hänsch
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Huset er proppet med kunst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Huset er proppet med kunst
Faxe - 21. november 2019 kl. 15:05
Af Cecilie Hänsch
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efter 25 år som formningslærer på Haslev Seminarium gik Bent Schmidt på pension i 1992. Det var cirka samtidig med at hans fag skiftede navn til billedkunst.

- Men jeg ved ikke, hvad kunst er. Og jeg havde kæmpet på alle fronter for at faget kunne blive ved med at hedde formning, siger Bent Schmidt.

Derfor vånder han sig også, når samlingen af malerier og skulpturer hjemme i huset på Humlevænget 43 bliver omtalt som kunst.

- Jeg fik rigtigt god tid til både at male og skabe skulpturer, da jeg gik på pension. Og med årene er det altså blevet til en ganske omfattende produktion, som vi slet ikke har plads til at vise ordentligt frem, siger Bent Schmidt.

Borde og vindueskarme er taget i brug for at yde blot nogle af værkerne en smule retfærdighed. Spørger man pænt, kan flere værker findes frem fra værelse 1 og værelse 2 - og naturligvis fra atelieret oppe under taget.

Lørdag og søndag holder han jule-udsalg; han har prøvet det et par gange før med års mellemrum; at byde offentligheden indenfor i privaten for at skabe lidt frirum på hylderne.

For selvom dåbsattesten siger, at han har rundet 90, så er produktionen af malerier og skulpturer ikke standset.

- Jeg har to skulpturer på vej til brænding, og vi har også lige købt flere plader, så jeg kan male nogle flere af de små billeder, fortæller Bent Schmidt.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i Sjællandske Næstved, Dagbladet Køge og Dagbladet Ringsted torsdag 21. november 2019.

Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: www.sn.dk/kobeavis

Det koster 25 kroner for et døgns læse-adgang til alle betalte dele af sn.dk

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk