19. juni 2021
Gabriel Schwietz er med på landsholdet i løbehjul. Og så er han instruktør i Haslev Skaterhal. Her viser har sine evner på løbehjulet. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Gabriel Schwietz er med på landsholdet i løbehjul. Og så er han instruktør i Haslev Skaterhal. Her viser har sine evner på løbehjulet. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Højt at flyve i Haslev Skaterhal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Højt at flyve i Haslev Skaterhal
Faxe - 12. maj 2021 kl. 16:37
Af Nikolaj Rasch Skou

Gulvet i den gamle Irma i Vestergade er hårdt og glat. Og det er helt perfekt at skate på.

Haslev Skaterhal åbnede i 2014 på initiativ fra en gruppe omkring Søren Hansen, og den blev hurtigt en stor succes. Lige indtil coronanedlukningen kom, men tirsdag aften rullede der igen glade drenge og unge mænd gennem hallen på de nyrenoverede ramper og højt oppe under loftet. Og de kørte alle sammen på løbehjul.

- Jeg er glad for at lave saltomortaler, og det er noget nemmere, når man har noget at holde fast i, siger Kristian Madsen og lægger hændende på styret at sit løbehjul.

- På et skateboard skal du krølle dig sammen og holde fast herned, siger han og bukker sig ned mod gulvet.

- Skillevæggen oppe under loftet er revet ned, så man ikke kan ramme den mere, når du flyver højt, siger Kristian Madsen, der er en af instruktørerne i Haslev Skaterhal.

Det er Gabriel Schwietz også, og de er begge på landsholdet i løbehjul.

- Jeg kører næsten ikke på skateboard mere. På løbehjul kan du komme meget hurtigere frem og få følelsen af at flyve meget højere, så det er meget sjovere, siger Gabriel Schweitz, der er glad for at være kommet på hjul igen.

- Det er rart at komme i gang igen efter sådan en lang pause. Man har behov for at komme ud og være aktiv igen, siger han, imens der køres hurtigt rundt i hallen i noget, der ligner et kontrolleret kaos.

- Vi er meget gode til køkulturen hernede, og når der er mange, så holder vi øje med, hvem der kører hvornår, så vi ikke støder sammen, siger Kristian Madsen.

En sport i vækst

Normalt kan der være knap 50 i hallen ad gangen, men lige nu må der kun være 25, som har et gyldigt coronapas, fortæller Rasmus Willendrup, der er formand for Haslev Skaterhal.

- Det betyder også, at vi ikke kan åbne hallen uden en fast bemanding af frivillige, og vi har heller ikke dagskort til 20 kroner. Lige nu der 136 medlemmer, og der er faldet mange fra under coronaen, men der skal nok være flere, som vender tilbage. Rullesporten vokser 20 procent om året. Det er helt overvejende løbehjul, men vi har også 15 på skateboard, som starter op i næste uge, fortæller Rasmus Willendrup.

Der er ikke nogen aldersgrænse, men klubben plejer at sige, at man skal gå i 3. klasse for at skate i hallen.

- Men der kommer også nogle, der er yngre. Og de er super skrappe, hvis de har kørt siden de var fem år gamle, siger han.

Der er træning med instruktører i Haslev Skaterhal tirsdage og torsdage. Begyndertræning er fra klokken 18 til 19, og for øvede der det fra klokken 19 til 20.

Der er også mulighed for at man kan leje et stort lokale i hallen for 350 kroner, hvis fx man skal holde en fødselsdag. Og så er der adgang til at skate også.

Men husk hjelmen. Ellers kan det gå rigtig galt. Heldigvis har der ikke været nogen større skader i skaterhallen de seneste to år, fortæller Rasmus Willendrup.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk