19. september 2019
Kirsten Jensen (nederst i billedet) og de øvrige på holdet knokler i maskinerne og med øvelser på stole hver fredag formiddag. Holdet træner på frivillig basis efter de er »frigivet« fra genoptræningsforløb i kommunalt regi.  Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Kirsten Jensen (nederst i billedet) og de øvrige på holdet knokler i maskinerne og med øvelser på stole hver fredag formiddag. Holdet træner på frivillig basis efter de er »frigivet« fra genoptræningsforløb i kommunalt regi. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hjernerne har bragt dem sammen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hjernerne har bragt dem sammen
Faxe - 11. maj 2019 kl. 07:51
Af Kathrine Harvey
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvad gør man, når hjernen sætter ud? Man kan sætte sig ned og give op, eller man kan kæmpe sig vej tilbage til livet. Til det gode liv, vel at mærke, og dét holder et særligt træningshold på Dalgården hinanden op på at gøre.

Avisen har besøgt holdet til træning.

- Hej Kirsten. Hov, du har da lidt svingben i dag.

- Ja sådan går jeg altså lige i dag, Anja. Nå, jeg tror jeg skal have løbebåndet, mens det er ledigt, siger Kirsten Jensen, og sætter tasken fra sig på stolen.

Anja Tange Pedersen er fysioterapeut i Faxe Kommunes træningsafdeling, og normalt er hun ikke med til træningerne mere, men en gang om måneden kigger hun forbi for at se, hvordan det går.

18. januar startede et nyt frivilligt træningstilbud for såkaldte »senhjerneskadede« borgere - borgere, der sent i livet har pådraget sig en hjerneskade, for eksempel i forbindelse med en blodprop eller en hjerneblødning.

Holdet tæller 13-15 faste medlemmer, som mødes hver fredag klokken 10.00 i træningslokalet på Dalgården. Også i dag går holdets medlemmer til den. På motionscyklerne knokler Kurt, Lene og Finn, mens Kirsten har trykket start på løbebåndet og Eddie har sat sig til rette i romaskinen.

Du kan læse mere om holdet og nogle af deltagernes livshistorier i DAGBLADET Køge, DAGBLADET Ringsted og Sjællandske Næstved lørdag 11. maj.

Du kan købe adgang til artiklerne - og resten af dagens e-avis - på linket her: www.sn.dk/kobeavis

Det koster 25 kroner for en dagsadgang.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / SJÆLLANDSKE / HASLEV-FAXE POSTEN
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 7.00 og 15. BREAKING-nyheder udsendes efter behov
* skal udfyldes
Ønsker at modtage: *
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk