14. april 2021
Elbiler kan være med til at få en ny klimaplan til at gå op, men tilmelder man sig Klimaforum, kan man selv være med til at komme med gode idéer. Foto: Jens Wollesen
Elbiler kan være med til at få en ny klimaplan til at gå op, men tilmelder man sig Klimaforum, kan man selv være med til at komme med gode idéer. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hjælp Faxe Kommune med at blive klimaneutral

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hjælp Faxe Kommune med at blive klimaneutral

Faxe Kommune skal være klimaneutral senest i 2050, og for at lykkes med deres målsætning, spørger politikerne nu borgerne til råds.

Faxe - 02. april 2021 kl. 15:13

Hvordan bliver vi klimaneutrale i Faxe Kommune?

Det spørgsmål har byrådet stillet sig selv, og en del af svaret blev Faxe Klimaforum - et nyt samarbejdsforum i Faxe Kommune.

Faxe Kommune skal udarbejde en klimaplan inden 2022, som skal vise vejen til, hvordan kommunen som geografisk område kan reducere udledningen af drivhusgasser inden 2030 og opnå klimaneutralitet senest i 2050. Planen skal også vise, hvordan Faxe Kommune i samarbejde med borgere, erhvervsdrivende, foreninger kan tilpasse os de kommende klimaforandringer.

Det samarbejde skal kommunen bruge hjælp til, og det er her, Faxe Klimaforum kommer ind i billedet. Det bliver nemlig et digitalt inspirationsforum for alle interesserede. Formålet er at inddrage og spørge medlemmerne til råds om, hvordan kommunen bør udarbejde planen, hvilke mål der bør fastsættes for de forskellige sektorer og hvordan de forskellige interessenter bør inddrages.

Klimaplanen skal have fokus på alle væsentlige kilder til drivhusgasudledninger, blandt andet energi, bygninger, byudvikling, transport, industri og landbrug - og på alle væsentlige kilder til oversvømmelse.

For transportområdet var vejtrafikken i 2018 årsag til omkring 60 procent af udledningen af drivhusgasser, heraf var personbiler årsag til knap 80 procent af vejtrafikkens udledning af drivhusgasser.

Derfor giver det god mening blandt andet at se på biltrafikken.

I Faxe Kommune var der 1. januar 2021 en samlet bestand af personbiler på 18.928 - fordelt på 12.293 benzinbiler, 6.327 dieselbiler, 149 elbiler og 159 plugin-hybrider.

I aftalen om grøn omstilling af vejtransporten er der forventning om 775.000-1.000.000 grønne biler på landsplan i 2030, og på landsplan er der omkring 1.800 offentligt tilgængelige ladestandere. I Faxe Kommune er der 5 offentligt tilgængelige ladestandere.

Faxe Kommunes klimaplan er en del af projektet DK2020, som Realdania, Kommunernes Landsforening og landets fem regioner står bag, og hvis man gerne vil deltage i Faxe Klimaforum, er man velkommen til at sende en mail til pojec@faxekommune.dk.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk