30. juli 2021
I 2015 så sankthansfejringen sådan her ud i Gøgsmosen ved Rønnede. I år er den tilsvarende fejring aflyst, men der er bål mange andre steder i området. Foto: Morten Chas Overgaard
I 2015 så sankthansfejringen sådan her ud i Gøgsmosen ved Rønnede. I år er den tilsvarende fejring aflyst, men der er bål mange andre steder i området. Foto: Morten Chas Overgaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Her kan du fejre sankthans

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Her kan du fejre sankthans
Opdateret 22. juni 2021 kl. 10:21
Faxe - 22. juni 2021 kl. 08:30
Af Cecilie Hänsch

Vi elsker vort land, men ved midsommer mest.

Når vi står der om bålet med et sangblad i hånden og er blevet færdige med at være uenige om, hvilken melodi, Midsommervisen skal synges på. Nogle sværger til Holger Drachmanns, andre til Shu Bi Duas.

Er vi heldige, så er der studenter i følget, som beriger bålet med nogle af de seneste tre års håndskrevne notater. Ellers viger de lokale parcelhusejeres hæk-afklip for flammerne, når der kommer fut i bålet.

Men hvor skal man så gå hen i sådan en næsten post-corona-sommer for at få stillet sin lyst til bål og fællessang?

Vi har ledt højt og bredt, ringet og spurgt, og er kommet til følgende konklusioner - omend der sikkert gemmer sig mindst en håndfuld hyggelige sankthansfejringer, som er gået under redaktionens radar:

Caspiers bar, Stationspladsen, Haslev: Grillbuffet fra klokken 17.30, livemusik med Mig og Bonden fra klokken 19, bålhygge fra klokken 20.30. Grillbuffet skal bestilles i forvejen.

Bråby IF, Bråbyvej: Grill og hygge fra klokken 18, bålet tændes klokken 21. Båltaler er sognepræst i Haslev, Ole Bjerglund Thomsen.

Plænen ved Sognegården i Terslev: Sankthansfest arrangeret i et fællesskab mellem Terslev Borgerforening, Terslev Brugsforening og Terslev Kirke. Livemusik. Kort gudstjeneste i kirken klokken 17, båltænding klokken 18.30. Båltaler er menighedsrådsformand Claus Jørgen Hegelund.

Roholte Kulturforening Kludeegen, Lindersvoldvej 4, Roholte: Der sælges pølser, øl og vand, kaffe og kage fra klokken 19. Bålet tændes klokken 21 - husk en stol at sidde på.

Haslev FC, Stadionvej, Haslev: Fra klokken 18.30 kan man købe drikkevarer, grillpølser, kaffe og kage. der er aktiviteter for både børn og voksne. Klokken 20.45 holder borgmester Ole Vive båltalen, og der er fællessang. Ved samme anledningen mindes netop afdøde Anders Gründahl. Arrangementet slutter klokken 21.30.

Galleri Emmaus, Højskolevej, Haslev: Fra klokken 18 er der spisning af forudbestilt mad, fra klokken 19.30 er der boldspil og leg for hele familien. Klokken 20.30 tændes bålet. Båltaler er ny direktør på Emmaus, Geert Bruno Sørensen. Der kan købes kaffe, te og kage - og der kan bages snobrød ved bålet.

Freerslev Kirke: Sankthansgudstjeneste og efterfølgende bålhygge klokken 19.30. Sognepræst Anders Damkjer står for gudstjenesten. Folketingsmedlem Tanja Larsson holder båltalen.

Vemmetofte Strand Camping: Klokken 20 mødes man ved informationen på campingpladsen og går så i fakkeltog til stranden, hvor bålet tændes cirka 20.20. Lef J. Madsen, direktør ved Vemmetofte Kloster, holder båltalen klokken 20.30.

Restaurant Villa Gallina, Villa Gallinavej: Bålhygge og livemusik. Radio Rita spiller hits fra 80'erne eller deromkring fra klokken 20.

Madpigerne i Førslev Forsamlingshus: Sankthansfejring fra klokken 17 til 21. Spisning kræver forhåndstilmelding.

Haslev Kirke: Sankthansfejring for familier med små børn fra klokken 17. Kræver forhåndstilmelding til spisning.

For en god ordens skyld skal vi nævne, at mange af de »vante« sankthansbål er blevet aflyst i år. Du går derfor forgæves, hvis du leder efter bål hos Hotel Bregnen i Dalby, Flagstangen i Faxe Ladeplads, Karise Borger- og Haandværkerforening og Gøgsmosen i Rønnede.

Og bare sådan for din nabos skyld, så er det vist god stil lige at tage et smut ind omkring et testcenter for at være helt sikker på, at man ikke deler mere end højst nødvendigt ud til højre og venstre, når man mødes der i flammernes skær. Også selvom det er sommer med pigernes latter og lyse hår, leg som får aldrig ende. Glædelig sankthans!

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk