2. juni 2020
Rejsearrangør Hans Erik Rasmussen har rejst på det sydamerikanske kontinent siden 1981, da han turnerede rundt i Argentina som elitegymnast. Mandag morgen fortæller han på TV2 i Go´ morgen Danmark om sine oplevelser med rusmidlet ayahuasca. Foto: Rasmussen Travel
Rejsearrangør Hans Erik Rasmussen har rejst på det sydamerikanske kontinent siden 1981, da han turnerede rundt i Argentina som elitegymnast. Mandag morgen fortæller han på TV2 i Go´ morgen Danmark om sine oplevelser med rusmidlet ayahuasca. Foto: Rasmussen Travel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hans Erik Rasmussen så sin far som barn med ayahuasca

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hans Erik Rasmussen så sin far som barn med ayahuasca
Opdateret 11. august 2019 kl. 14:15
Faxe - 10. august 2019 kl. 14:15
Af Nikolaj Rasch Skou
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hans Erik Rasmussen fortæller i sit nyhedsbrev fra Rasmussen Travel, at han på sine rejser til Peru har indtaget det gamle ceremonielle og stærkt hallucinerende rusmiddel ayahuasca, der blandt andet bragte ham tilbage til farens barndomshjem.

»Jeg mødte ham, da han var seks år gammel. Det gav mig en dyb forståelse for min families historie, og det er et af de mest betydningsfulde øjeblikke, som jeg har oplevet. Det er noget af det smukkeste, jeg nogensinde har været ude for. Shamanerne har ret, når de siger, at ayahusaca åbner op for kontakt med en åndeverden og intelligens, der ligger ud over det umiddelbare tid og sted«, skriver Hans Erik Rasmussen.

Og den historie kan man høre ham fortælle mandag morgen den 12. august klokken cirka 8.30 på TV2 i Go´ morgen Danmark med tilgangen »mine oplevelser med lærerdrikken ayahuasca«.

I udsendelsen vil der også deltage en hjerneforsker, der fortæller om, hvordan ayahuasca og lignende bevidsthedsudvidende stoffer åbner op til dybe bevidsthedslag.

De første vestlige beskrivelser af ayahuasca stammer fra kristne missionærer i 1500-tallet, og i nyere tid har blandt andre forfatterne William S. Burroughs, Allen Ginsberg og Ib Michael benyttet stoffet.

Journalisten Michael Jeppesen har også prøvet ayahuasca, og han lavede i 2016 en DR-udsendelse om det, der gav ham »de værste mareridtsbilleder, jeg nogensinde har set, og jeg kommer aldrig til at gøre det igen«, sagde Michael Jeppesen i udsendelsen om indtagelsen af det ulovlige stof, der kan give psykoser.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk