31. maj 2020
Udsigten fra toppen af Pølsebakken over det skovklædte morænelandskab er den herlighedsværdi, som naboerne til den planlagte grusgrav i Bjerrede frygter at få spoleret. Foto: Nikolaj Rasch Skou
Udsigten fra toppen af Pølsebakken over det skovklædte morænelandskab er den herlighedsværdi, som naboerne til den planlagte grusgrav i Bjerrede frygter at få spoleret. Foto: Nikolaj Rasch Skou
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Grus-gigant truer med retssag efter nej til indvinding

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Grus-gigant truer med retssag efter nej til indvinding
Faxe - 31. oktober 2019 kl. 14:28
Af Nikolaj Rasch Skou
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Danmarks største indvinder af naturens råstoffer under jordoverfladen, Nymølle Stenindustrier A/S i Roskilde, overvejer at anlægge en retssag og gå til Folketingets Ombudsmand, efter at der i går blev givet afslag fra et politisk flertal i Faxe Kommune på en ansøgning om at grave efter sand og grus under grundvandsspejlet.

Der er tale om en planlagt grusgrav ved landsbyen Bjerrede, hvor der skal indvindes 100.000 kubikmeter råstoffer årligt.

- Vi mener, at nogle af de lokale politikere er inhabile, fordi de selv bor i området. Vi har aldrig før oplevet noget lignende, og vi er til stede i næsten alle danske regioner, siger Nymølle Stenindustriers administrerende direktør Ole Nørklit.

- 95 procent af alle indstillinger fra embedsværket bliver godkendt, men der er trods alt også tilfælde, hvor der træffes en anden beslutning. Vi er et demokratisk samfund, hvor man lytter til borgerne, siger Eli Jacobi Nielsen (DF), der er formand for teknik- og miljøudvalget i Faxe Kommune.

Denne netartikel er en forkortet version af en print-artikel, der bringes i Dagbladet Køge og Ringsted i dag og Sjællandske Næstved i morgen.

Aviserne kan købes i kiosker og supermarkeder. Du kan også købe adgang til at læse hele artiklen på nettet - og resten af dagens avis - på linket her:

www.sn.dk/kobeavis. Det koster 25 kroner for et døgns læse-adgang til alle betalte dele af Sn.dk

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk