22. oktober 2019
Jonas Sprogøe talte for Sparresholmgruppen, som kæmper imod vindmølleplanerne. Han fik opbakning fra salen. Foto: Niels Brande
Jonas Sprogøe talte for Sparresholmgruppen, som kæmper imod vindmølleplanerne. Han fik opbakning fra salen. Foto: Niels Brande
Foto: unknown
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Godsforvalter om kæmpevindmøller: - Hykleriet har ingen ende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Godsforvalter om kæmpevindmøller: - Hykleriet har ingen ende
Opdateret 20. juni 2018 kl. 13:30
Faxe - 20. juni 2018 kl. 13:18
Af Niels Brande og Morten Chas Overgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tirsdag var der borgermøde om Sparresholm Gods' vindmølleplaner, og det var den lokale Sparresholmgruppens mulighed for i et større forum at få italesat deres kamp imod vindmølleplanerne, som har været undervejs siden 2012, og de benyttede muligheden.

arrow Læs også: Debat: Vil politikerne begå tredobbelt lovbrud?

Godsejer Thomas Garth-Grüner præsenterede kort sin plan, som indbefatter tre vindmøller på op til 149,9 meter i højden opstillet på godsets jord nær grænsen til Faxe Kommune.

- Jeg ved godt, vindmøllerne er store, og jeg ved også godt, at de ikke kan skjules. Til gengæld laver de en årlig produktion på 30 mio. kilowatttimer, sagde godsejeren.

Jesper Mathiesen, ejer af Camp Adventure, var rasende, da han tog ordet under spørgetiden. Spørgsmål var der ikke meget af. Til gengæld fik Næstved Kommune en opsang af de store.

- Det her kan I fandeme ikke være bekendt. Der er et af de største turistprojekter, der er på vej til Sydsjælland, og det har fået international bevågenhed, og så ødelægger I det. Det er kraftedeme dårlig planlægning, sagde han.

Med Sparresholms vindmølleplaner kommer udsigten fra Camp Adventures udsigtstårn til at indbefatte tre hold vindmøllevinger omkring en kilometer fra tårnet, og det har fået ejeren op i det røde felt.

Camp Adventure føler sig kort sagt overset af Næstved Kommune, hvor især Socialdemokratiet umiddelbart er positive for Sparresholms planer.

Det er Gisselfeld, der ejer jorden, hvor Camp Adventure ligger, og godsdirektør Jens Risom bakkede op om den frustrerede ejer.

- Hykleriet har ingen ende i denne sag. I fem år har vi talt om motorveje, og det uforstyrrede herregårdslandskab har været et argument på disse kanter, og nu er det pludselig ikke et herregårdslandskab, man ikke må forstyrre. Det køber vi ikke, sagde Jens Risom.

Artiklen her bringes også i Dagbladet Ringsted, Dagbladet Køge og i Sjællandske Næstved onsdag den 20. juni.

Du kan købe adgang til at læse resten af dagens avis på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy?utm_source=FAXE&utm_medium=SN&utm_campaign=avislink

arrow Vindmølleplaner i heftig modvind: Borgerne raser
20. juni 2018 kl. 14:30 Opdateret: kl. 13:27
arrow Godsejer: Vindmøller er majestætiske og generer ikke
30. maj 2018 kl. 09:45 Opdateret: kl. 08:36

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk