12. april 2021
Imane Yacina var glad for, at hun igen kunne tage imod kunderne i Klipperiet i Haslev. 				Foto: Nikolaj Rasch Skou
gallery icon

Se billedserie

Imane Yacina var glad for, at hun igen kunne tage imod kunderne i Klipperiet i Haslev. Foto: Nikolaj Rasch Skou
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Genåbning og lange testkøer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Genåbning og lange testkøer
Faxe - 07. april 2021 kl. 06:57
Af Nikolaj Rasch Skou

Frisører, massører og fodplejere genåbnede i går, og det lagde et stort pres på coronateststederne.

- Jeg har ventet i fem kvarter nu. Måske har de ikke ansat nok til at teste, sagde den forreste kvinde i køen udenfor Sofiendalskolen i Haslev, der tirsdag var det eneste åbne coronateststed i Faxe Kommune.

- Så står jeg her igen. Jeg skal testes for at kunne komme til frisøren. Vi får noget frisk luft, og det er fint nok, sagde Claus Kronborg, som var en anden af dem, der ventede på at komme ind til test. Mandag eftermiddag var ventetiden helt oppe at runde tre timer på Faxe Sundhedscenter, og i Sofiendalskolens Festsal var ventetiden klokken 15 steget til to timer. Køen fortsatte nemlig et godt stykke fra hoveddøren ind til festsalen.

Alle var på arbejde

Falck står for de mange kviktest, og der er travlt:

- Mandag var vores absolut travleste dag med næsten 100.000 mennesker til testning. Og der vil afgjort være meget travlt i de næste uger, fordi frisører og skoler genåbner. Derfor skal man prøve at time det ved at vælge de teststeder med de korteste ventetider, siger Lisbeth Nedergaard, der er kommunikationsdirektør i Falck.

- Gør travlheden, at i vil åbne dagligt de steder, hvor der er lukket nogle dage?

- Nej, vi kan ikke holde åbent alle de forskellige steder samtidigt, men vi har genansat de 1.200 medarbejdere, som vi fyrede i februar. Så nu er vi oppe på cirka 2.000 testere, og alle der ikke holder fri er på arbejde i dag, svarer Lisbeth Nedergaard.

Klipperiet i Haslev var en af de frisører, som genåbnede tirsdag, og her var frisør Imane Yacina glad for at se kunderne:

- Det er gået fint. De fleste har husket at medbringe coronapasset, men der var også nogle, som havde glemt det. Vi får endnu mere at lave i morgen, for der er blevet bestilt mange tider i dag, siger Imane Yacina.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk