19. oktober 2021
Se hvad jeg kan, se hvad jeg kan, kom og se det alle mand. Jeg kan gøre gymnastik, jeg kan spille med en bold. Sådan lyder teksten i en for mange en kendt børnesang, og sådan lyder temaet også for RIFs genåbningsfest på lørdag 18. september klokken 10.00-17.00. Formålet med dagen er nemlig at vise alt det frem, som foreningen kan i jagten på nye medlemmer. Foto: Anders Ole Olsen
Se hvad jeg kan, se hvad jeg kan, kom og se det alle mand. Jeg kan gøre gymnastik, jeg kan spille med en bold. Sådan lyder teksten i en for mange en kendt børnesang, og sådan lyder temaet også for RIFs genåbningsfest på lørdag 18. september klokken 10.00-17.00. Formålet med dagen er nemlig at vise alt det frem, som foreningen kan i jagten på nye medlemmer. Foto: Anders Ole Olsen
Foto: © Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Genåbingsfest i idrætsforening: Se hvad vi kan, se hvad vi kan!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Genåbingsfest i idrætsforening: Se hvad vi kan, se hvad vi kan!
Faxe - 16. september 2021 kl. 12:03
Af Kathrine Harvey

Sporten var et af de steder, der måtte ligge helt stille, mens coronapandemien rasede i landet.

Det kan være svært for idrætsforeningerne at komme i gang igen, men Rønnede Idræts Forening (RIF) har nu taget bestik af situationen og fester coronaen væk!

Kickstarten af foreningens mange aktiviteter bliver en gigantisk genåbningsfest, der løber af stablen lørdag 18. september.

Her kan alle kan komme og se og prøve de mange sportsgrene, RIF kan tilbyde.

Dagens program er spækket med idrætsoplevelser. Alt fra fodbold, hvor der også vil være turneringer, til folkedans. Og fra gymnastik, hvor der også vil være en hoppebord, til svømning.

Der lægges netop ud i svømmehallen, hvor man kan lege i de små bassiner, prøve vandgymnastik, øve redning og mange andre ting. Det er mellem klokken 10 og 12.15.

Frem til klokken 17.00 kan man besøge de forskellige tilbud, som vil være samlet omkring Rønnedehallen.

Hjerteforeningen er også med to hold lungeredning. Det er klokken 14.00-15.00 og igen fra klokken 15.00 til 16.00.

Endelig giver Cirkus Bella Donna forestilling klokken 15.

Vagn Pedersen, formand for Rønnede IF, glæder sig.

- Vi skal bruge en hver anledning vi har til at holde fest, især i disse tider, så det gør vi. men vi tror altså også på, at det her arrangement kan hjælpe os videre efter coronaen, siger han.

Coronaen har kostet
Coronapandemien har nemlig kostet foreningen dyrt på medlemssiden.

- I nogle afdelinger er det halvdelen af medlemmerne, vi har mistet. Især svømme- og fodboldafdelingerne har fået øretæver. Badmintonafdelingen er ved at starte sæsonen op nu, men de har mange ledige baner. Volleyball har også god plads til flere. Så ja, jeg kan godt være bekymret, siger Vagn Pedersen, og uddyber:

- Folk skal normaliseres igen på en måde til at kunne være sammen igen. Men hvor meget der skal til, for at det kan blive en form for normale tilstande igen, og hvor lang tid der skal gå, dét ved jeg ikke.

Synlighed for tilflyttere
Mange har nok bemærket, at der bygges i Kongsted og Rønnede i øjeblikket, og der har idrætsforeningen også.

- Vi vil selvfølgelig forsøge at fange de nye familier, der flytter hertil, og det kan vi også bedre med sådan en dag so på lørdag end hvis folk selv skulle tage kontakt til os, siger Vagn Pedersen.

Han håber også, at flere hænder vil være med til at styrke både trænerafdelingen og frivilliggruppen.

- Det der kan blive vores største frygt er, om vi kan få engageret nok trænere og frivillige. Da knægten spillede fodbold her blev jeg selv engageret i foreningen, og nu er jeg blevet hængende. Hvis bare folk holdt ved nogle år, så kunne vi sætte rigtig godt gang i forældreforeningen og cafeteriet igen, siger Vagn Pedersen.

Støtte til genåbningen
Rema 1000 har støttet arrangementet med 25.000 og hovedafdelingen i RIF har også smidt lidt i puljen, for at arrangementet kan løbe rundt.

Men de besøgende kan også støtte foreningen på dagen. Dagen igennem kan man nemlig købe drikkevarer i cafeteriaet, og fra klokken 14.00 sælges der helstegt pattegris, kylling og kold kartoffelsalat med mere. Det koster 30 kroner pr. person.

- Det er dejligt at se, at foreninger som RIF tager sagerne i egen hånd og viser, at coronaen har ikke slået dem ud. Det er et stort arbejde for mange foreninger at komme i gang igen efter den tid, vi har været igennem med nedlukning og ingen aktiviteter, så jeg glæder mig faktisk selv til at skulle til Rønnede på lørdag, siger Benny Agergaard, centerchef for kultur og fritid.

Han er inviteret til festen for at holde åbningstalen klokken 12.00.

- Jokerne er selvfølgelig: hvor mange kommer der? Og: hvordan bliver vejret. Jeg håber, at mange vil kigge forbi og at det ikke bliver regnvejr, da mange af vores aktiviteter vil foregå udendørs, siger Vagn Pedersen.

Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk