16. december 2017
Det var en god sommerdag på Kærsgård. Tyrekalve i folden og smilende ejere. Smilet er stivnet, for Jette Højholdt Mikkelsen og Lars Peter Nielsen har fået besked fra Faxe Kommune om, at de ikke har lov til at drive erhvervsmæssigt dyrehold i den skala, de gør - og har gjort i 16 år. Foto: Cecilie Hänsch
gallery icon

Se billedserie

Det var en god sommerdag på Kærsgård. Tyrekalve i folden og smilende ejere. Smilet er stivnet, for Jette Højholdt Mikkelsen og Lars Peter Nielsen har fået besked fra Faxe Kommune om, at de ikke har lov til at drive erhvervsmæssigt dyrehold i den skala, de gør - og har gjort i 16 år. Foto: Cecilie Hänsch
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gård kan miste retten til dyrehold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gård kan miste retten til dyrehold
Faxe - 20. marts 2017 kl. 13:45
Af Cecilie Hänsch
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der var 10,58 dyre-enheder på Kærsgård, sidst Faxe Kommunes miljømedarbejder talte efter.

arrow Læs også: Efter 16 års drift: Kærsgård må ikke have mere end 20 får

Det er et godt stykke under de 15 dyre-enheder, Lars Peter Nielsen og Jette Højholdt Mikkelsen mener, de har lov til at have - men væsentligt over de tre dyre-enheder, samme miljømedarbejder fra Faxe Kommune meddelte, at der er tilladelse til på Kærsgård.

Det er 16 år siden parret købte Kærsgård for at drive gård og dertil hørende gårdbutik.

En plan, der er lykkedes i så stor stil, at Bondens Marked på Østerbro og Bondens Marked på Gisselfeld er blevet kendt viden om. Bag står de to ildsjæle - og deres bedrift af får, stude, grise, gæs, ænder og høns.

- Det var jo derfor, vi købte netop denne gård. Fordi vi havde mulighed for at have dyr. Ikke voldsomt mange dyr, men så mange, at i hvert fald Jette kan leve af det, fortæller Lars Peter Nielsen.

- Jeg ved ikke, hvad vi gør, hvis vi ikke kan få omstødt kommunens afgørelse. Der står jo, at vi maksimalt må have tre dyre-enheder. Og implicit også, at vi har drevet gården uden tilladelse i alle 16 år. Jeg forstår det altså ikke. Vi har vitterligt forsøgt at leve op til alle regler, vi har handlet i god tro, tilføjer Lars Peter Nielsen.

Det er erhvervs- og kultur-udvalget, der behandler lokalplaner. Men formanden for teknisk udvalg, Ivan Lilleng (C), der i parantes bemærket selv har dyr, ærgrer sig over sagen.

- Når vi laver kommuneplan og lokalplaner for landsbyerne, så er det jo netop for at kunne styrke landsbyerne. Og når folk gerne flytter til vores kommune for at drive landbrug og gårdbutik i en landsby, så er noget, vi vil understøtte, ikke besværliggøre.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i Dagbladet Ringsted og Dagbladet Køge mandag 20. marts og i Sjællandske Næstved tirsdag 21. marts. Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy

arrow Dyre-strid kan løses
23. marts 2017 kl. 12:04 Opdateret: kl. 09:54
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk