20. april 2019
53 ejendomme i Frenderup og Store Linde kan få kloaktilslutning - det er op til politikerne af afgøre.
53 ejendomme i Frenderup og Store Linde kan få kloaktilslutning - det er op til politikerne af afgøre.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Frem og tilbage: Beslutning om landsbykloakker genoptages

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frem og tilbage: Beslutning om landsbykloakker genoptages
Faxe - 10. februar 2018 kl. 08:22
Af Nikolaj Rasch Skou
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

41 ud af 53 husstande i Frenderup og Store Linde i faxe kommune vil gerne tilsluttes Faxe Forsynings kloakker og rensningsanlæg.

Beslutningen skal imidlertid træffes politisk, og en retssag fra Roskilde spiller også ind på holdningen til spildevandet i det åbne land.

Grundlaget, der spiller en afgørende rolle i, hvilken beslutning, politikerne ender med at træffe, er Spildevandsplanen 2016-2021.

Den siger, at der som udgangspunkt ikke skal ske kloakering i det åbne land, men hvis grundejere ønsker kloakering af et område, eller hvis kommunen finder, at en samlet bebyggelse bør kloakeres, så laves der en økonomisk og miljømæssig vurdering.

Det er præcis hvad der er sket i landsbyerne Frenderup, Store Linde og Store Elmue, hvor beboerne i 2017 blev spurgt, om de ville tilsluttes Faxe Forsynings kloaksystem og rensningsanlæg, fremfor at etablere individuelle renseløsninger på deres egen grund.

Interessen for kloaktilslutningen var i Store Elmue begrænset til ni ud af 33 ejendomme, mens 16 ud af 25 husstande i Frenderup og hele 25 ud af 28 husstande i Store Linde har tilkendegivet, at de gerne vil have indlagt kloak.

På den baggrund besluttede teknik- og miljøudvalget 29. november 2017, at Store Elmue ikke skal kloakeres, mens man i forhold til Frenderup og Store Linde har sat sagen »i bero, indtil Roskilde-dommens konsekvenser er afklaret.«

Sagen kommer på mødedagsordenen i teknik- og miljøudvalget - igen - 28. februar.

Netartiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i DAGBLADET Køge og DAGBLADET Ringsted lørdag 10. februar, og i Sjællandske Næstved mandag 12. februar.

Du kan købe adgang til at læse resten af dagens avis på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy?utm_source=FAXE&utm_medium=SN&utm_campaign=avislink

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / SJÆLLANDSKE / HASLEV-FAXE POSTEN
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 7.00 og 15. BREAKING-nyheder udsendes efter behov
* skal udfyldes
Ønsker at modtage: *
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk