2. august 2021
Der vil være masser af starter med motorspillet, når det nye klubhus hos Øst-Sjællands Flyveklub i Kongsted indvies 12. september med besøg fra Flyvevåbenet, der medbringer et F-16 kampfly. Foto: Nikolaj Rasch Skou
gallery icon

Se billedserie

Der vil være masser af starter med motorspillet, når det nye klubhus hos Øst-Sjællands Flyveklub i Kongsted indvies 12. september med besøg fra Flyvevåbenet, der medbringer et F-16 kampfly. Foto: Nikolaj Rasch Skou
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forsvaret henter svæveflyvere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Forsvaret henter svæveflyvere
Opdateret 30. juni 2020 kl. 09:13
Faxe - 30. juni 2020 kl. 09:08
Af Nikolaj Rasch Skou

Øst-Sjællands Flyveklub (ØSF) indgår i et samarbejde om at skaffe flere gode jagerpiloter til Flyvevåbenet.

Formanden for Øst-Sjællands Flyveklub, Niels Albertsen, er lige nu en af de meget få tilstedeværende medlemmer i Kongsted, da en stor del af medlemmerne er kørt til sommerlejren i Arnborg i Midtjylland, der er Danmarks nationalstadion for svæveflyvning.

- Jeg holder skansen alene. Vi har tidligere haft et tilbud om, at man kunne prøve svæveflyvning her i skolernes sommerferie, men i år har vi så travlt med bygge nyt klubhus, så vi ikke kan afse tiden til det. Byggeriet fortsætter for fuld styrke fra uge 29, og det er planen, at vi skal indvie vores nye faciliteter lørdag den 12. september, siger Niels Albertsen.

Til den tid kommer der nogle helt særlige gæster; nemlig en delegation fra Flyvevåbenet, der har indgået et samarbejde med Dansk Svævefly Union, kaldet Danish Air Cadets (DAC).

Det er rettet mod svæveflyvere mellem 13 og 23 år, som godt kunne tænke sig at blive klogere på, hvordan det er at være jagerpilot og arbejde med fly i Flyvevåbnet.

- De medbringer et F-16 fly på en blokvogn, og der vil nok også komme nogle larmende overflyvninger hos os her i Kongsted. DAC bygger på et svensk koncept, hvor man rekrutterer jagerpiloter igennem svæveflyveklubberne, fordi vores piloter har smagt på flyvning, og det gør det langt nemmere at gøre dem til gode jagerpiloter, end hvis de skal starte helt fra bunden. De unge svæveflyvere får hurtigt en ansvarlighed for materiellet og flyvningen, som er meget brugbar i Forsvaret, siger Niels Albertsen.

- Det er win-win. Naturligvis skal du kunne klare den militære del af uddannelsen, men det er faktisk ret få jagerpiloter, der bliver sorteret fra på grund af deres fysik. Det handler meget mere om de psykologiske og logiske test, siger Niels Albertsen, der glæder sig den store showdag og klubhusindvielse.

Lokalt skolesamarbejde
Han ser også frem til, at efteråret vil bringe et andet nyt samarbejde i spil mellem klubben og en eller flere lokale skoler i Faxe Kommune.

- Det handler om at bringe fysik og matematik ind i undervisningen. Det kan vi gøre ved at invitere skoleeleverne her til klubben og give dem oplevelsen af at være i luften. Samtidig laver vi beregninger på den fysiske påvirkning, du udsættes for i et cockpit, og vi vil også se nærmere på om metrologien, der er et meget vigtigt emne, når du er pilot, forklarer Niels Albertsen.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk