24. oktober 2020
Løven Leonardos vittigheder er ligeså vandede, som de plejer at være. Og han kan stadig bedst li? børn med sovs og kartofler.
gallery icon

Se billedserie

Løven Leonardos vittigheder er ligeså vandede, som de plejer at være. Og han kan stadig bedst li? børn med sovs og kartofler.
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: For fyldt cirkustelt: Sæsonen bliver forlænget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For fyldt cirkustelt: Sæsonen bliver forlænget
Faxe - 20. september 2020 kl. 13:58
Af Cecilie Hänsch Foto: Jens Wollesen

Sæsonen plejer at slutte i august, men fortsætter i år helt til midten af oktober. Cirkus Baldoni melder om fyldte telte.

»Mine damer og herrer, det bliver værre og værre«.

Løven Leonardo er fræk som altid. Næsvis overfor cirkusdirektøren og fræk overfor børnene.

Men børnene elsker ham, og han er - udstoppet eller ej - det eneste dyr, der får lov til at være i manegen hos Cirkus Baldoni.

Og siden 6. juni har Løven Leonardo og hans tro følgesvend, cirkusdirektør René Baldoni kunnet glæde sig over exceptionelt mange glade gæster under teltdugen.

- Vi var det første cirkus i verden, der var klar til at tage på turné i år. Og siden er publikum strømmet til, fortæller René Baldoni.

Corona ramte Danmark ganske kort før den planlagte sæsonstart i marts, så han og det praktiske personale strandede i vinterkvarteret i Tureby mens en række af artisterne simpelthen havde svært ved at komme til Danmark, da sæsonen endelig kunne begynde.

- Allerede sidste sommer hyrede jeg Denis Ilchenko fra Ukraine til årets forestilling, men han kunne på grund af rejserestriktioner ikke komme til Danmark før turnéen var gået i gang. Det var noget bøvl, siger René Baldoni.

Kraftfuldt
Overskriften for årets turné er »Power«, og omtalte Denis Ilchenko er om nogen garant for kraft og styrke.

Han kan blandt andet trække en bil og løfte fire voksne på én gang.

Martyn Chabry byder også ind på temaet, men det er på en mere indirekte måde: der er ganske enkelt knald på, når hun som med et trylleslag skifter kostume efter kostume i sit forvandlingsnummer.

Samtidig kan hun spille marimba med lynets hast - også ganske kraftfuldt.

Michael Mudrak er til gengæld ganske underspillet, da han i første nummer jonglerer med bolde.

En disciplin, han er ganske god til, og som udløser imponerede kommentarer fra yngre fodboldspillere på tilskuer-rækkerne.

De skal nu hjem og øve sig for at kunne bare lidt af det, han kan med fodbolde.

Men da han senere i forestillingen viser, hvad han egentlig er kommet for, forstår man, at også han har brugt utallige timer på at træne, træne og træne, så han i dag er i verdensklasse inden for sit felt: Akrobatisk håndstand.

Vi fortsætter
Hvis 2020 var som »vi plejer«, så var sæsonen afsluttet i Tureby sidst i august. Men intet er som bekendt som det plejer at være, og cirkusdirektør René Baldoni valgte i første omgang at forlænge teltsæsonen, så den nu slutter en måned senere end vanligt. Stadig i vinterkvarteret i Tureby.

- Og så havde vi planlagt at tage til Færøerne og spille - som vi plejer. Men her kom et større smitteudbrud i forbindelse med deres nationaldag, og så sadlede vi om, fortæller René Baldoni.

Mens Færøerne må undvære cirkus i år, så kan man på Bornholm se frem til en indendørs cirkusturné fra 26. september til og med 4. oktober.

Herfra rykker Cirkus Baldoni igen vestpå, og spiller - i haller - i Sørbymagle ved Slagelse og Strib ved Middelfart inden en Jyllandsturné, der først slutter 18. oktober i Galten.

- Vi »plejer« at holde ferie når vi kommer hjem fra Færøerne, men i år bliver det så kun til fire uger uden forestillinger, inden vi går i gang med julecirkus, siger René Baldoni.

- En del af vores artister er også strandet i Danmark, så dem prøver vi at få integreret i juleforestillingen, tilføjer han.

- Men går det som i løbet af sommeren med fyldte tilskuerrækker, så skal det nok også lykkes.

Cirkus Baldoni giver forestilling i Ringsted mandag den 21. september klokken 17 på Dyrskuepladsen på Anlægsvej.

I Sorø tirsdag den 22. september klokken 17 på Dyrskuepladsen i Fægangen.

I Borup onsdag den 23. september klokken 17 på Savværksgrunden i Østergade.

Teltsæsonen lukkes torsdag den 24. september klokken 17 i Ulstrup Bygade 12, 4682 Tureby, hvor vinterkvarteret er.

Herefter går det løs i haller på Bornholm og i Jylland indtil 18. oktober.

Og fra 16. november til 20. december spiller Baldonis Julecirkus indendørs.

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk