17. maj 2021
Der bliver flere ældre i de kommende år, og det skal vi kunne håndtere, mener folketingskandidater.
Der bliver flere ældre i de kommende år, og det skal vi kunne håndtere, mener folketingskandidater.
Foto: Mik
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fokus på fremtidens ældre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fokus på fremtidens ældre
Faxe - 08. juni 2015 kl. 13:45
Af Rune Reggelsen Skjold

Tal fra Danmarks Statistik viser, at der i år 2040 vil være knap 8700 personer over 70 år i Faxe Kommune mod 4790 i dag, altså næsten en fordobling over de næste 25 år.

Mange af dem kan heldigvis klare sig selv i mange år, men der vil være nogle, der har brug for velfærdsydelser. Og hvordan kan vi i fremtidens Danmark sikre, at ældreplejen har den høje standard, vi forventer i Danmark?

- Det kræver, at vi har en anderledes tankegang, når det kommer til sundhedsområdet, hvis vi skal opretholde det serviceniveau, vi har i dag, mener folketingskandidat i Faxe-kredsen for Dansk Folkeparti Henrik Brodersen, der pointerer, at selvom ældre i dag er mere friske end tidligere, skal vi stadig sætte ind.

- For der er stadig risiko for livsstilssygdomme hos de årgange, og derfor skal vi blandt andet sørge for at få aktiveret de ældre tidligt, så de kan holde sig friske.

Socialdemokraternes lokale kandidat Jeannie Thorving Hansen mener, at vi også skal se på digitaliseringen af samfundet, og den situation, det sætter de ældre i.

- Vi skal se på, hvordan vi gør det bedre for dem, også i forhold til at kunne klare sig selv, eksempelvis i forhold til den digitale udvikling. Det kunne jeg godt tænke mig, at vi tog fat i og fik evalueret på, lyder det.

Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk