15. december 2017
Grøndalshusene i Haslev består i dag af 50 plejeboliger fordelt på fem små huse. Plejebeboerne har her på billedet besøg af nabobørnehaven til en dyst i olympiske discipliner. Foto: Kathrine Harvey
Grøndalshusene i Haslev består i dag af 50 plejeboliger fordelt på fem små huse. Plejebeboerne har her på billedet besøg af nabobørnehaven til en dyst i olympiske discipliner. Foto: Kathrine Harvey
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Første spadestik til ny demenslandsby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Første spadestik til ny demenslandsby
Opdateret 20. april 2017 kl. 15:28
Faxe - 20. april 2017 kl. 14:26
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Onsdag 26. april klokken 13.30 tager Faxe Kommune første spadestik til den kommende demenslandsby, der skal etableres i forbindelse med Grøndalshusene i Haslev, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Grøndalshusene er i dag en »klyngeby« bestående af fem huse, hvoraf de tre er hjem for demensramte borgere. Alle husene vil på sigt huse demensramte borgere.

Ideen med etableringen af Grøndalshusene som en demensby er at skabe et miljø der sikrer, at de demensramte får en større selvstændighed og værdighed samt at mindske behovet for én til én overvågning døgnet rundt.

Ved at betragte Grøndalshusene som et bymiljø, hvor udemiljøet udgør en stor del af de oplevelser, borgerne kan gå på opdagelse i, vil det være muligt at fortsætte et liv med udendørs aktiviteter og frisk luft på egen hånd eller i fællesskab.

Dette sker blandt andet ved, at der på de grønne arealer laves et demensvenligt stisystem samt, at der i hjertet af byen laves et hyggeligt torvemiljø for sociale aktiviteter med aktivitetspavillon, caféborde og bænke med videre.

Endvidere kan der etableres sanseoplevelser som fontæner, duftende planter, gynger og andre faciliteter på sigt.

Området forventes færdigt tidligst i august, ellers i efteråret.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk