25. maj 2020
Erhvervsdirektør Tomas Legarth glæder sig over fremgangen i antallet af job og arbejdssteder i Faxe Kommune , og han regner med at se endnu højere tal om et år. 			Foto: Morten Chas Overgaard
Erhvervsdirektør Tomas Legarth glæder sig over fremgangen i antallet af job og arbejdssteder i Faxe Kommune , og han regner med at se endnu højere tal om et år. Foto: Morten Chas Overgaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flere lokale job på fjerde år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere lokale job på fjerde år
Faxe - 06. november 2019 kl. 16:15
Af Cecilie Hänsch
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For fjerde år i træk stiger antallet af lokale job, for femte år i træk stiger antallet af lokale virksomheder, og erhvervsdirektøren forventer fortsat vækst.

350 nye job alene fra 2017 til 2018.

De seneste år er der igen blevet skabt nye job i Faxe Kommune. Det viser tal fra Danmarks Statistik, der udkom i sidste uge.

- Vi ramte bunden i forhold til antallet af job i 2012 og 2013. I forhold til antallet af virksomheder, var der en vis forsinkelse; der ser vi det laveste antal fra 2014 til 2015, forklarer Tomas Legarth.

Han er direktør i Business Faxe, Faxe Kommunes erhvervsfremmeaktør. Og ligeså meget som han glæder sig over, at antallet af både job og virksomheder stiger, lige så meget glæder han sig til at se de tilsvarende tal om et år.

- Vi har nogle helt klare styrkepositioner inden for byggeri og fødevarer, men vi har også et uudnyttet potentiale inden for turisme. Det håber jeg, Skovtårnet har været med til at sparke ekstra liv i, siger Tomas Legarth.

- Det kan vi først se om et år, når jobtallene for november 2019 kommer, tilføjer han.

Et smørhul

Set med erhvervsbriller, så bør Faxe Kommune være et smørhul. Det perfekte sted at etablere sig med sin virksomhed:

- Rent infrastrukturelt ligger vi godt. Vi har motorvejen i baghaven, vi er tæt på København, vi ligger attraktivt i forhold til tværforbindelsen, vi kan tilbyde stabil arbejdskraft - og vi har attraktive priser på byggegrunde til erhverv, opremser Tomas Legarth.

Set med de landsdækkende briller, så har der siden 2014 været en stigning på 4,4 procent i antallet af virksomheder i kommunen. Det er over landsgennemsnittet.

- Og nominelt ligger vi også pænt i forhold til vores nabokommuner, tilføjer Tomas Legarth.

- Jeg synes, vi skal være stolte af det, vi har; stolte af at det er lykkedes at skabe nye arbejdspladser, tiltrække nye virksomheder - og ikke mindst stolte af, at de virksomheder, vi har i forvejen, har oplevet vækst, siger Tomas Legarth.

Virksomhedsbesøg
Han tager mindst en gang om måneden med Faxe Kommunes borgmester, Ole Vive (V), rundt på virksomhedsbesøg. På en almindelig hverdag kan de nå tre-fire private virksomheder.

- Det giver os et fælles verdensbillede. Giver os indblik i de udfordringer, de enkelte virksomheder bakser med, forklarer Tomas Legarth.

- Området her er heldigvis fyldt med entreprenante folk. Det er en styrke, vi skal dyrke, siger han.

Nu er det igen muligt at komme på restaurant. Har du savnet at gå ud og spise?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk