4. juni 2020
START! Der blev spurtet igennem fra starten, da starten gik til Faxe Mini Maraton. Fotos: Jeppe Hee Rømer
gallery icon

Se billedserie

START! Der blev spurtet igennem fra starten, da starten gik til Faxe Mini Maraton. Fotos: Jeppe Hee Rømer
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Faxe trodsede regnvejret og løb maraton i gryden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Faxe trodsede regnvejret og løb maraton i gryden
Faxe - 18. oktober 2019 kl. 12:56
Af Jeppe Hee Rømer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

3...2...1... Start! Mudderet står op, da de mest ambitiøse løbere sætter af fra startlinjen i Faxe Mini Maraton. Ambitionerne hos de forreste er så høje, at de i deres iver efter at komme afsted tager turen hele vejen rundt om Geomuseum Faxe. i stedet for at dreje til højre ved først givne lejlighed. Der går dog ikke længe, før sprinterne får indhentet de kløgtige, som valgte den korrekte og korte rute - dermed blev den græske filosof Zenons pardoks om skildpadden og Achilleus afkræftet.

Hvis ikke ambitioner kan motivere løberne til at løbe stærkt, så kan vejret måske. Støvregn vælter ned, og flere har søgt ly i vandrehjemmets lokaler, indtil der tælles ned til start.

Ruten er den samme for alle: Start ved Prismet, rundt om vandrehjemmet, ned i gryden og så op til Prismet igen. Hver omgang er 1,05 kilometer, og løber man to omgange, har man løbet et halvmaraton, og fire omgange er lig et ægte maraton. Hvis altså man lige rykker kommaet en tak til venstre.

Tilmeldingen lyder på 142, men selvom fremmødet er flot, er ikke alle tilmeldte mødt op. Det er dog ikke noget, der har indflydelse på Filialdirektør i Sparekassen Sjælland-Fyn i Faxe, Julia Heineckes, humør. Det er tredje år i træk, hun er med til at arrangere Mini Maraton i Faxe, og hun kalder løbet for en tradition. En tradition, hun er sikker på, vil fortsætte.

- Vi kan noget i Faxe, siger hun.

- Når man arrangerer noget nyt her i byen, bakker folk op, og det er fantastisk, fortsætter hun og fortæller, at der torsdag morgen var folk, som tilmeldte sig på trods af vejret.

Mini Maraton er samme dag hvert år, torsdag i efterårsferien, og det bliver det ved med at være. Selvom humøret var højt, håber arrangørerne dog på bedre vejr næste år.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk