21. september 2020
Flere gange var redningsfartøjer i vandet efter to mænd forsvandt på en sejltur i Faxe Bugt 16. maj. Begge blev senere fundet druknet. Foto: Torkild Svane Kraft
Flere gange var redningsfartøjer i vandet efter to mænd forsvandt på en sejltur i Faxe Bugt 16. maj. Begge blev senere fundet druknet. Foto: Torkild Svane Kraft
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Faxe er igen med i druknestatistik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Faxe er igen med i druknestatistik
Faxe - 14. april 2019 kl. 12:09
Af Kathrine Harvey
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efter en del fredelige år blev Faxe Bugt sidste år igen åsted for drukneulykker. I 2015 omkom 34 personer i drukneulykker i Danmark, hvilket ellers er det laveste antal nogensinde, siden man officielt begyndte at registrere antallet i 1970.

TrygFonden har netop offentliggjort foreløbige tal for antallet af drukneulykker sidste år, hvor der igen er sket en stigning i drukneulykker på landsplan. Faktisk en stigning til det højeste antal druknede i ni år.

Det er ni år siden, Faxe Kommune senest har haft en drukneulykke.

I 2010 druknede én person i Faxe Kommune, og siden har kommunen ikke været repræsenteret i statistikken .

Nu er Faxe Kommune, eller nærmere Faxe Bugt, desværre kommet med igen.

Det er første gang, TrygFonden offentliggør en opgørelse af drukneulykkerne, før man har udarbejdet den årlige Nationale Druknestatistik. Der er tale om en foreløbig opgørelse, oplyser René Højer, der er programchef i TrygFonden med ansvar for bade- og vandsikkerhed.

- Vores foreløbige opgørelse tyder på, at mange af drukningerne i 2018 er sket, når folk har været på egen hånd, fx på en svømmetur, på en havn eller ude at sejle. Men det vil den videnskabelige gennemgang, der ligger til grund for TrygFondens Nationale Druknestatistik, belyse endeligt, når den udkommer med de verificerede 2018-tal i 2020, forklarer han.

Sidste år druknede to lokale mænd under en sejltur i Faxe Bugt.

16. maj ved 21-tiden sejlede den 38-årige og den 50-årige ud på havet fra Faxe Ladeplads Lystbådhavn sammen på et såkaldt jagtpram. Omkring midnat forsvandt signalet fra den enes mobiltelefon, de to mænd blev senere meldt savnet, da de ikke vendte hjem. Der blev flere gange lavet eftersøgning i området med helikopter og redningsbåde uden resultat.

Eftersøgningen ude på havet blev indstillet, da vandtemperaturen var så lav, at man ikke mente de to mænd kunne have overlevet ret mange timer derude. Politiet formodede, at deres lille lave skydepram var kæntret, og at de to mænd var druknet.

Den 22. maj ved 19.30-tiden blev den 50-årige mand fundet druknet ved Feddet, nord for Feddet Camping.

25. maj klokken 07.01 fik politiet en melding om, at der var blevet fundet en død mand i strandkanten i Faxe Bugt. Manden blev senere identificeret som den savnede 38-årige mand.

Også en tredje person figurerer som druknet i Faxe Kommunes farvand i TrygFonden opgørelse. TrygFonden kunne fredag ikke komme sagen nærmere, end at der var tale om en ulykke, der var sket 23. april sidste år. Her er derfor formentlig tale om en 35-årig kvinde, der druknede efter en kæntringsulykke på det sydligste Stevns, men i Faxe Bugt. 23. april sidste år var kvinden sammen med tre mænd sejlet ud i en lille jolle, angiveligt for at lave prøver af vandmiljøet.

Da jollen befandt sig cirka 500 meter fra land, kom der vand ind i det lille fartøj, og jollen kæntrede og sank, hvorunder alle fire personer ombord måtte hoppe i vandet.

Ud for havnene i Rødvig og Lund i den sydligste del af Stevns Kommune blev der iværksat en storstilet redningsaktion. De tre mænd blev reddet i land, og men kvinden blev reddet op af vandet i kritisk tilstand og hun blev efterfølgende erklæret for død.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk