10. december 2018
Undersøgelsen er trist læsning, mener Mikkel Dam (LA).Foto: Morten Chas Overgaard
Undersøgelsen er trist læsning, mener Mikkel Dam (LA).Foto: Morten Chas Overgaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Faxe dumper undersøgelse om løft af indvandrerbørn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Faxe dumper undersøgelse om løft af indvandrerbørn
Faxe - 23. februar 2018 kl. 13:12
Af Morten Overgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvis man gør det godt i skolen kan det ikke gå helt galt. Det er der nok mange skoleelever, der har fået at vide igennem tiderne, men i Faxe Kommune er der især en gruppe elever, der ikke får det karaktergennemsnit, man havde håbet på.

Ifølge en ny undersøgelse fra Udlændinge- og Integrationsministeriet, som DAGBLADET er kommet i besiddelse af, indtager kommunen nemlig en sidsteplads på listen over de kommuner, der bedst formår at løfte karaktergennemsnittet blandt børn af indvandrere.

Det forventede karaktergennemsnit for eleverne med indvandrerbaggrund ligger ifølge analysen fra ministeriet på 5,7, men eleverne havde et gennemsnit på 4,5. Nyborg Kommune topper listen med med et gennemsnit på 6,7 mod et forventet gennemsnit på 5,8, og derfor vil formand for børn og læringsudvalget i Faxe Kommune, Mikkel Dam (LA), se på, hvad de gør rigtigt i den fynske kommune.

- Vi må se på, hvad de gør rigtigt, og så skal vi undersøge, om de har nogle værktøjer, som vi kunne bruge på at få vendt tallene, siger han.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i Dagbladet Ringsted og Dagbladet Køge torsdag den 22. februar og i Sjællandske Næstved fredag den 23. februar.

Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy?utm_source=FAXE&utm_medium=SN&utm_campaign=avislink

En dags-adgang koster 20 kroner

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk