22. juli 2019
Hverken elbiler eller mikrobiler med forbrændingsmotor, som denne Peugeot 107, der er i daglig drift hos hjemmeplejen i Sorø Kommune, er anvendelige i Faxe Kommune. Foto: Nikolaj Rasch Skou
Hverken elbiler eller mikrobiler med forbrændingsmotor, som denne Peugeot 107, der er i daglig drift hos hjemmeplejen i Sorø Kommune, er anvendelige i Faxe Kommune. Foto: Nikolaj Rasch Skou
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Faxe Kommune fravælger elbilen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Faxe Kommune fravælger elbilen
Faxe - 12. marts 2019 kl. 15:36
Af Nikolaj Rasch Skou
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den første af 82 nye biler til hjemmeplejen i Faxe Kommune kunne om tre dage være rullet ud på vejene med en elmotor som drivmiddel.

Det ville have spillet godt sammen med klimakommunens ønske om en mere grøn profil, men ak nej. Elbilen dur ikke til daglige strækninger på 70 kilometer eller mere rundt i Faxe Kommune.

Det er konklusionen i hjemmeplejens ledelse, der har bedt de sydsjællandske kommuners fælles indkøbsdivision i Næstved om at vælge en passende bil, og valget er faldet på en Skoda Fabia med forbrændingsmotor.

- I Socialdemokratiet ser vi gerne en overgang til biler, der helt eller delvist kører på vedvarende energi. Sådanne biler er imidlertid stadig væsentligt dyrere end de konventionelle. I en situation hvor der mangler et sted mellem 50 og 93 millioner kroner til det kommende budget, har vi ikke vurderet et sådant skifte realistisk lige nu, siger økonomiudvalgsmedlem Knud Erik Hansen (S), der i 2010 som borgmester igangsatte et forsøg med elbiler.

Læs mere i DAGBLADET, Sjællandske og e-avisen: https://sn.dk/e-avis

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / SJÆLLANDSKE / HASLEV-FAXE POSTEN
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 7.00 og 15. BREAKING-nyheder udsendes efter behov
* skal udfyldes
Ønsker at modtage: *
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk