21. september 2021
Mikkel Dam forstår ikke, hvorfor eleverne død og pine skal testes.Foto: Per Christensen
Mikkel Dam forstår ikke, hvorfor eleverne død og pine skal testes.Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Faxe Kommune dropper nationale test

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Faxe Kommune dropper nationale test
Faxe - 20. juni 2020 kl. 05:47
Af Morten Chas Overgaard

I skarpe vendinger fortæller børne- og undervisningsministeriet i en henvendelse Faxe Kommune, at kommunen skal have udført de nationale test, som skolerne hvert år skal lave, også selvom der fortsat er rigtig mange corona-forholdsregler, der gælder på skolerne.

arrow Læs også: Ulovligt: Kommune nægter at teste elever

- Skolerne står og skal modtage en masse elever og lærere, der kommer tilbage til skolerne og det er naturligvis en utryg situation. Lærernes opgave er at skabe sikre og trygge rammer og følge sundhedsmyndighedernes anbefalinger, og derfor kan skolerne ikke teste, som de plejer. Vi henvender os til STUK (Styrelsen for Undervisning og Kvalitet red.) og spørger, hvordan de foreslår, at vi tester uden at gå på kompromis med sikkerheden, men de svarer ikke, og derfor foreslår jeg, at vi tager det politiske ansvar, så det ikke er skolerne, der skal stå på mål for beslutningen overfor ministeriet, fortæller formand for børn- og læringsudvalget, Mikkel Dam (LA).

Han og resten af udvalget har ikke rettet ind efter styrelsens henvendelse, og det videre forløb skal diskuteres på udvalgsmødet i næste uge.

Mikkel Dam har dog fortsat svært ved at sætte sig ind i, hvorfor netop de nationale test er så vigtige i en dagligdag, hvor både lærere og elever kæmper for at følge med.

- Jeg forstår simpelthen ikke, hvorfor man står så hårdt fast på det her. Man aflyser eksaminer og laver fundamentalt om på skoledagen, men det her skal åbenbart løses, koste hvad det vil. Det begriber jeg ikke, og jeg kan åbenbart heller ikke få et svar, siger Mikkel Dam.

Netartikel artikel er en forkortet version. Du kan læse hele historien i DAGBLADET Køge, DAGBLADET Ringsted og i Sjællandske Næstved lørdag den 20. juni eller i e-avisen, som du kan finde her: www.sn.dk/kobeavis

En 24-timers adgang koster 25 kroner.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk