4. august 2021
Domsmandsretten mente, den 34-åriges trusler og gentagne opkald og hærværk skulle takseres til ét års ubetinget fængsel. Arkivfoto
Domsmandsretten mente, den 34-åriges trusler og gentagne opkald og hærværk skulle takseres til ét års ubetinget fængsel. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ét års fængsel: Indtalte trusler i månedsvis

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Ét års fængsel: Indtalte trusler i månedsvis
Faxe - 24. februar 2021 kl. 11:35
Af Cecilie Hänsch

En 34-årig mand er ved retten i Næstved idømt ét års ubetinget fængsel for omfattende og systematisk chikane af sin ekskæreste og hendes forældre.

arrow Læs også: Tredje dom for vold mod kæreste

- Hvis I tror et tilhold holder mig tilbage, så tro om, tumper. Det er først nu legen starter. Jeg vinder uanset hvad, et tilhold og en spjældtur kommer ikke til at stoppe mig. Tro mig, når I får jeres fucking øjne op, så er det for sent. Den, der ler sidst, ler bedst.

Sådan lød noget af den sms, som en 34-årig mand i midten af september 2020 sendte til en kvinde i Haslev.

Kvinden er hans ekskærestes mor, og sms'en blot én blandt en lang række uønskede kontakter, den 34-årige mand udsatte familien for i sensommeren og efteråret 2020.

I alt 845 gange tog han på forskellig vis kontakt til sin ekskæreste og hendes forældre efter at han ad to omgange i september 2020 var blevet meddelt et tilhold: Han måtte altså ikke på nogen måde kontakte dem eller omtale dem offentligt.

Tirsdag blev han idømt ét års ubetinget fængsel ved retten i Næstved. Kendt skyldig i alle anklagepunkter.

Langt de fleste af anklagens 19 punkter havde han på forhånd erkendt sig skyldig i. Og at det var ham, der havde foretaget opkaldene, sendt sms'erne og udøvet hærværket, erkendte han også langt hen ad vejen.

- Ja ja. Det er jo min stemme, kan du ikke høre det, spurgte han retorisk anklager Katrine Hansen, da hun havde afspillet nogle af talebeskederne i retten.

Et enkelt tilfælde af afpresning og trusler mod en helt anden kvinde og et enkelt af tilfældene af hærværk mod sin ekskærestes bil kunne han ikke erkende, og nogle af truslerne mod familien mente han ikke var fremsat mens der var meddelt tilhold.

Med lidt hurtig hovedregning kom anklager Katrine Hansen frem til, at den 34-årige i løbet af to måneder kontaktede sin ekskærestes forældre i gennemsnit 28 gange i døgnet. Hver dag. Døgnet rundt.

- Vi kan se af tele-oplysningerne, at opkaldene er kommet på alle tider af døgnet. Om morgenen, midt på dagen, langt ud på aftenen. Altid fra ukendt nummer, siger Katrine Hansen.

Domsmandsretten - en juridisk dommer og to lægdommere - valgte nu at dømme ham for det hele. De mente altså, at det ud over al rimelig tvivl var blevet bevist i retten, at det var ham, der stod bag afpresningen, truslerne og hærværket.

Og da der var tale om "gentagen og systematisk chikane", er han altså dømt for det, der med et engelsk ord hedder stalking.

Da anklageren under sagen afspillede nogle af de trusler, den nu dømte havde indtalt på familiens telefonsvarere, sad den nu dømte nogle gange med fingrene dybt begravet i ørerne, andre gange kluklo han.

Først i sin afsluttende bemærkning til retten lød han, som om han havde forstået alvoren i sagen.

- Jeg er meget ked af det, der er sket og det, jeg har gjort. Havde jeg vidst, det ville få så store konsekvenser, så var jeg nok stoppet noget før. Jeg er blevet meget berørt over, at det er gået ud over min søn, sagde han.

- Jeg kan godt se i dag, at det ikke fører noget godt med sig, alt det, jeg har sagt og skrevet. Jeg har ødelagt nok for mig selv og andre, tilføjede den nu dømte.

Han valgte dog at anke dommen på stedet. Dels for at blive frikendt for de punkter, han ikke kunne erklære sig skyldig i. Dels for at få en lavere straf.

Den 34-årige, der har siddet varetægtsfængslet siden 15. december, skal fortsat være fængslet.

arrow Stalker: I ved, sprutten ryger ind, forstanden ud
23. februar 2021 kl. 09:45 Opdateret: kl. 10:50
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk