27. maj 2020
Erik Larsen døde af et hjertestop 10. februar. Han bisættes på torsdag fra Haslev Kirke.
gallery icon

Se billedserie

Erik Larsen døde af et hjertestop 10. februar. Han bisættes på torsdag fra Haslev Kirke.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Erik Larsen er pludseligt død

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Erik Larsen er pludseligt død
Opdateret 15. februar 2019 kl. 11:48
Faxe - 15. februar 2019 kl. 11:41
Af Nikolaj Rasch Skou
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Søndag den 10. februar døde fotograf Erik Larsen pludseligt af et hjertestop i sit hjem i Haslev

Han blev 83 år gammel og havde ikke været syg forinden. Trods sorgen betegner sønnen Jens E. Larsen den måde hans far kom herfra som »en fantastisk død«, fordi han var sammen med sin nærmeste familie.

Erik Larsen kom fra Ørslev ved Vordingborg, hvor han voksede op med 10 søskende i en skomagerfamilie. Han kom allerede som 14-årig i lære som kommis, men han endte med at tage mesterlære hos en fotograf i Præstø.

Allerede i drengeårene var Erik Larsen en god spiller for den lokale fodboldklub ØB, og karrieren fortsatte i Hedehusene i 2. division, hvor han nåede at spille én af kampene på tipskuponen.

Fodboldkarrieren måtte dog lægges på hylden, for Erik Larsen kunne noget med et kamera, og som 25-årig overtog han den 1. november 1960 en fotoforretning i lokalerne over The Touch i Jernbanegade i Haslev, som han navngav Erik Larsen Foto.

Her blev der skudt portrætter af børn og voksne og navnlig brudeparene om lørdagen, hvor fodboldkampene blev spillet.

Der var snart så meget at lave, at hans kæreste Jonna opgav sit korrespondentjob i Hellerup for at deltage i fotoforretningen på fuld tid.

Der blev dengang talt meget i den missionske by om parret, der levede på polsk. Så de blev gift og drev Erik Larsen Foto sammen i hele 44 år, indtil Jens E. Larsen i 2004 overtog lokalerne, der nu lå på den modsatte side af Jernbanegade.

Og det betød at nabobutikken - Jens E. Sport - kunne udvides.

Den store dyre fotofremkaldermaskine blev skrottet, men Jens E. Larsen beholdt polaroidkameraet og man kan stadig få taget pasfoto i sportsforretningen, der i dag hedder Sportigan.

Både Jonna og Erik Larsen var formænd for Haslev Handelsstandsforening, og ved fotoforretningens 40 års jubilæum forfattede Jørgen Skov jubilæumsskiftet »40 positive år med negativer«, der indeholdt bylivets historie fortalt igennem mange af de gode billeder, som ægteparret Larsen havde taget i Haslev i årenes løb.

Erik Larsen efterlader sig to søskende og hustruen Jonna, som han havde et rigt pensionistliv sammen med, hvor de ofte så deres fire børn i Haslev, Ringsted, Vordingborg og København og naturligvis de ni børnebørn og tre oldebørn.

Erik Larsen bisættes fra Haslev Kirke torsdag den 21. februar klokken 13.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk