7. juli 2020
Der er kommet en hemmelig afgørelse i voldgiftsretten omkring Vibeengskolen. Foto: Nikolaj Rasch Skou
Der er kommet en hemmelig afgørelse i voldgiftsretten omkring Vibeengskolen. Foto: Nikolaj Rasch Skou
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ekstraregning er mørkelagt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ekstraregning er mørkelagt
Faxe - 02. december 2019 kl. 20:56
Af Nikolaj Rasch Skou
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Trusler om byggestop og krav om kæmpestore betalinger ud over den aftalte byggesum var en del af hverdagen under opførelsen af Vibeegnskolen i Haslev, der blev indviet 19. maj 2014.

Baggrunden var forhold som blød bund, arkæologiske fund, skimmelsvamp, for snævre elevatorskakte, klasselokaler uden stikkontakter, dårligt varmesystem, forkerte trappeværn og manglende asfalt, der forlængede byggeperioden og skabte strid om regningen imellem Faxe Kommune og entreprenørerne Bent Nygaard Sørensen, Brdr. Thybo og rådgiveren Arkitema.

Allerede i 2013 tabte Faxe Kommune en voldgiftssag til en værdi af 1,1 millioner kroner, fordi det var uklart, hvem der skulle betale for belysningen og sørge for vand og el på byggepladsen.

I sommeren 2014 var byggebudgettet steget fra de oprindelige 135 til 155 millioner kroner, og seniorkonsulent i Faxe Kommune John Birkegaard opgjorde, at entreprenørerne forlangte 23 millioner kroner yderligere fra kommunen, som tilgengæld kræver 11 millioner i dagbøder.

På uddannelsesudvalgets møde 24. februar 2015 viste en status, at der er bygget for 16,2 millioner kroner mere end de 155 millioner budgetterede kroner.

Hemmelig voldgift
Siden tilstødte der regninger for udskiftning af de ødelagte MGO-plader under den røde facadebeklædning, og hele det økonomiske mellemværende skulle have været afgjort for flere år siden ved en voldgiftssag, der er blevet udskudt gang på gang.

Men nu er der kommet en afgørelse i voldgiftsretten, og den er hemmelig:

»Voldgiftsretskendelse Vibeengskolen orientering samt bevilling«, står der blot i den lukkede sag, som teknik- og miljøudvalget behandlede 27. november 2019.

- Den ene part har ikke ønsket at kendelsen bliver offentliggjort. Derfor kan jeg ikke sige noget om, hvad det betyder for kommunes økonomi, siger teknik- og miljøudvalgets formand Eli Jacobi Nielsen (DF).

- Betyder ordet bevilling, at Faxe Kommune skal af med penge til modparterne?

- En bevilling kan både være en indtægt og en udgift i den kommunale økonomi, men jeg kan som sagt ikke kommentere afgørelsen, lyder det kryptiske svar fra udvalgsformanden.

Sagen skal også forelægges økonomiudvalget.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk