16. december 2017
Det er sådan her, Lars Peter Nielsen og Jette Højholdt Mikkelsen ønsker at bruge deres tid. Som glade og smilende værter i gårdbutikken på Kærsgård. Efter et år med stor usikkerhed er der lys for enden af tunellen.
Det er sådan her, Lars Peter Nielsen og Jette Højholdt Mikkelsen ønsker at bruge deres tid. Som glade og smilende værter i gårdbutikken på Kærsgård. Efter et år med stor usikkerhed er der lys for enden af tunellen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dyre-strid kan løses

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dyre-strid kan løses
Opdateret 24. marts 2017 kl. 09:54
Faxe - 23. marts 2017 kl. 12:04
Af Cecilie Hänsch
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Vi er grædefærdige. Jeg ved ikke, hvad vi gør, hvis vi kun må have så få dyr. Det kan vi jo ikke. Det svarer til at lukke os.

arrow Læs også: Efter 16 års drift: Kærsgård må ikke have mere end 20 får

Frustrationen var tyk forleden hos Lars Peter Nielsen og Jette Højholdt Mikkelsen på Kærsgård. I 16 år har de drevet Kærsgård med grise, gæs, høns, kalve og lam.

Brevet fra Faxe Kommune var ikke til at tage fejl af. Der er - og har de seneste mange år været - lov til at holde maksimalt tre dyre-enheder på Kærsgård.

- Der er heldigvis andre toner nu, efter det møde, vi var til onsdag, fortæller Lars Peter Nielsen.

- Som vi har forstået det, så har vi i hvert fald lov til at have flere dyr end tre dyre-enheder. Præcis hvor mange er konsulenten fra Gefion ved at regne på, tilføjer han.

Siden Jette Højholdt Mikkelsen og Lars Peter Nielsen forleden fortalte om deres frygt for at miste retten til dyrehold på Kærsgård, er den moralske støtte strømmet til fra mange sider. Også fra formanden for erhvervs- og kulturudvalget i Faxe Kommune, Dorte Nybjerg (V).

- Det der er vigtigt for mig, er at sagen bliver løst så gnidningsfrit som muligt. Jeg er af den opfattelse, at man fra administrationens side ligeledes ønsker en fornuftig løsning for alle parter, hvor lovgivning naturligvis overholdes, skriver hun i et svar på Facebook.

- Vi er slet ikke i mål endnu. Men nu er folkene på kommunen i gang med at se på det, og konsulenten ho Gefion er i gang med en redegørelse. Vi har fået indtryk af at der er stor velvilje på kommunen. At vi måske ikke får en godkendelse til 15 dyre-enheder, men så vidt vi kan høre tilladelse til flere end 3, siger Lars Peter Nielsen.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i Dagbladet Ringsted og Dagbladet Køge fredag 24. marts og i Sjællandske Næstved tirsdag 28. marts. Du kan også købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: sn.dk/modules/sn/flow_page_buy

arrow Gård kan miste retten til dyrehold
20. marts 2017 kl. 13:45 Opdateret: kl. 11:39
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk