3. august 2021
De fire svinestalde har hver deres selskab. Foto: Bregentved Gods
De fire svinestalde har hver deres selskab. Foto: Bregentved Gods
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Direktør: Vi har været transparente

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Direktør: Vi har været transparente
Faxe - 16. juli 2021 kl. 14:01
Af Morten Chas Overgaard

Bregentved har blandt andre modtaget kritik fra rigsrevisionen for at oprette fire næsten identiske selskaber til deres svineproduktion, som hver havde fået udbetalt syv millioner kroner i støtte fra Landbrugsstyrelsen.

EU-Kommissionen har efterfølgende underkendt Landbrugsstyrelsens udbetaling af støttekronerne, og derfor skrev avisen en mail med spørgsmål til CEO i Bregentved, Peter Amstrup-Kappel, der er på ferie i øjeblikket.

Spørgsmålene gik på, om Bregentved har modtaget eller forventer at modtage et tilbagebetalingskrav fra Landbrugsstyrelsen, om Bregentved ville have oprettet svineproduktionen med den nuværende kapacitet, hvis man kun kunne have fået landbrugsstøtte for et samlet selskab og endelig var der spørgsmålet om, hvad lå til grund for, at Bregentved valgte at oprette fire ens datterselskaber fremfor et enkelt datterselskab til at stå for svineproduktionen.

Peter Amstrup-Kappel har trods ferie vendt tilbage på avisens henvendelse, og han svarer:

- Lad mig indledningsvis understrege, at vi har været fuldt transparente over for Landbrugsstyrelsen omkring alle forhold fra første færd og i hele ansøgningsforløbet. Rigsrevisionen gør det meget klart i deres beretning, skriver han og citerer fra Rigsrevisionens beretning:

»De 4 ansøgninger blev indsendt til Landbrugsstyrelsen af 4 selskaber med samme adresse, samme direktør og samme bestyrelsesmedlemmer. Ansøger gjorde Landbrugsstyrelsen opmærksom på, at de 4 ansøgninger stammede fra samme bedrift. De 4 selskaber var oprettet samtidig forud for åbningen af støtteordningen og havde alle den samme egenkapital, ligesom der i alle ansøgninger var ansøgt om det maksimale tilskud på 7 mio. kr. fra ordningen.«

Han understreger desuden, at de fire staldanlæg ligger geografisk hver for sig, op til seks kilometer fra hinanden og har individuelle miljøgodkendelser. Han fortæller også, at den samlede investering til de fire anlæg beløb sig til over 140 mio. kr. Støttebeløbene blev udbetalt i 2019. -

- Som nævnt har vi fra første færd gjort opmærksom på, at de fire staldanlæg er i samme ejerskab. Vi står naturligvis gerne til rådighed for den udredning, Rasmus Prehn, Minister for fødevarer, landbrug og fiskere, har iværksat i juni 2021. Vi har ikke yderligere kommentarer til den konkrete sag i respekt for det arbejde, der nu foregår i regi af Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, lyder det i svaret.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk