23. juni 2021
Nikolaj Lund Jensen har sammen med sin politikerkollega Nadia Bruun Thurø, men i deres egenskab af at være borgere i Haslev, foreslået at etablere et ungdomshus i Haslev. I forgrunden ses Jette Schmidt. Foto: Mie Neel
Nikolaj Lund Jensen har sammen med sin politikerkollega Nadia Bruun Thurø, men i deres egenskab af at være borgere i Haslev, foreslået at etablere et ungdomshus i Haslev. I forgrunden ses Jette Schmidt. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dialogmøde: »Ungegruppen« fik en stemme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dialogmøde: »Ungegruppen« fik en stemme
Faxe - 06. oktober 2017 kl. 15:10
Af Kathrine Harvey

Da ordet blev givet frit til efter indlæggene, var første taler Jette Schmidt, der blandt andet er frivillig i Dansk Flygtningehjælp, Haslev Frivilliggruppe og Natteravn i Haslev.

arrow Læs også: Dialogmøde: Endnu en appel fra voldsoffer: Byg bro, grav ikke grøfter!

Hun var den første, der tog ordet for at tale på den pågældende gruppe unges vegne.

- I maj fik vi besøg af en flok unge - fra det yderst hvide til mørkeste sorte. De har tre aftener henover sommeren haft mulighed for at komme i hos FDF, og kommunen har betalt for, at de kunne være her. Engang havde vi noget der hed politiets ungdomsklubber - nogle af de unge der kom her var dømt til at være her, andre kom her helt af sig selv. Måske var det noget, vi kunne lave igen, sagde hun.

Flere i salen gak udtryk for, at det ikke kunne nytte noget, at lave et ungdomshus, som man har lagt op til at gøre i kommunen til næste år.

- Det ender med, at denne gruppe »indtager huset, og så tør vores unge ikke at kommer der«, sagde en forælder.

- Hvorfor, hvis I i SSP har konkakt til de pågældende unge, gør I ikke noget mere for at få dem til at stoppe med at skabe utryghed, ville en anden forælder vide.

Christina Hansen fra SSP tog ordet og forklarede, hvad det er for et stykke arbejde kommunens tre SSP-konsulenter udfører.

- Jeg har været tilknytte SSP i 12 år - de seneste fire år her i kommunen. Vi er opmærksomme på de udfordringer, der kan være på gaden, og vi er opmærksomme at samarbejde med den gruppe unge, lige som I er. Vi er lige så ærgerlige som jer, over at det så går galt. Jeg har kendt nogle af de her drenge siden de var 11-12 år. Nogle af dem er det lykkedes os at bevare en relation til, med nogle af dem er det ikke lykkedes. Hvis ikke vi havde den relation til dem, som vi har, hvordan ville det så have set ud, kunne man spørge. Vi har opfordret de unge til at komme i aften. Og lur mig, om ikke de på et tidspunkt i løbet af aftenen har været uden for, kigget ind ad ruden på en fyldt sal og tænkt: FUCK! Der er mange! Det er også deres by. De fleste i gruppen er over 18 år. De fleste af dem har drømme, visioner, som så mange andre unge mennesker har. Jeg forsøger ikke at tegne et glorificeret billede. De kan være nogle rødder og svære at møde, men det er vigtigt, at I forstår, at vi arbejder med relationen til dem, og det synes jeg er besværet værd, sagde hun.

arrow Dialogmøde: Politiet ikke selv tilfredse med egen responstid
06. oktober 2017 kl. 15:10 Opdateret: kl. 15:10
arrow Dialogmøde: Taxichauffør: De ER bandemedlemmer
06. oktober 2017 kl. 15:10 Opdateret: kl. 15:10
arrow Dialogmøde: Bekymrede forældre til hinanden: Vi må stå sammen
06. oktober 2017 kl. 15:08 Opdateret: kl. 15:08
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk