17. maj 2021
- Der er meget vrede her i aften, og mødet har båret præg af, at mange af os havde brug for at få luft. Jeg vil foreslå, at der bliver holdt et møde mere om et stykke tid, og at I, politi, SSP, kommune, kommer med forslag eller et udspil til, hvad der skal ske. Så tager vi dialogen igen, sagde en kvinde i salen, og dét forslag vandt opbakning, både i salen og i panelet. Foto: Mie Neel
gallery icon

Se billedserie

- Der er meget vrede her i aften, og mødet har båret præg af, at mange af os havde brug for at få luft. Jeg vil foreslå, at der bliver holdt et møde mere om et stykke tid, og at I, politi, SSP, kommune, kommer med forslag eller et udspil til, hvad der skal ske. Så tager vi dialogen igen, sagde en kvinde i salen, og dét forslag vandt opbakning, både i salen og i panelet. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dialogmøde: Haslev rejste sig i flok

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dialogmøde: Haslev rejste sig i flok
Faxe - 06. oktober 2017 kl. 14:45
Af Kathrine Harvey

200 borgere tog på dialogmøde med Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politis ledelse, SSP, og Faxe Kommune på Kultunariet torsdag aften fat på at finde løsninger på den uro og vold, der har været i Haslev by den seneste tid.

arrow Læs også: Punktum i voldssag fra Haslev

Vreden og frustrationerne fik frit spil, men der kom også flere mulige løsninger på bordet i løbet af aftenen.

- Det er dejligt at se så mange, selv om det er en kedelig anledning. Der har længe været utryghed i Haslev. Bægeret blev fyldt med overfaldet på Lars Rasmussen. Det kunne have fået alvorlige følger, hvis ikke folk havde grebet ind. Det er en helt uacceptabel situation.

Med disse ord indledte borgmesteren mødet.

- Håndhævelse af loven er alene en politiopgave, SSP og kommunen bidrager med kriminalpræventive indsatser. Flere af jer har i pressen og på de sociale medier stillet spørgsmål som - hvorfor er der ikke mere lokalpoliti i gaden? Hvorfor er I så længe om at komme frem, når vi ringer? Vi er her i dag for at finde ud af, hvad der skal til for at løse problemet. Vi løser det ikke i pressen eller på de sociale medier, men med konstruktiv dialog, sagde borgmester Knud Erik Hansen i sin indledning på mødet.

Aftenens panel blev præsenteret: Dorte Nybjerg (V), formand for erhvervs- og kulturudvalget, René Tuekær (Borgerlisten), formand for kommunens SSP-styregruppe, Lene Frank, politidirektør i Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi, chefpolitiinspektør Lars Harvest og vicepolitiinspektør Allan Holm (ansvarlig for lokalpolitiet). Haslev Handelsstandsforening ved Anette Olsen fra No. 19, Og Rønnede Taxi ved Nellie Proustgaard, som repræsentant for taxivognmændene i kommunen, var inviteret til at komme med indlæg. Det samme var Lars Rasmussen, der blev overfaldet i Jernbanegade af to unge mænd en tidlig torsdag morgen.

Omkring 20 mennesker stillede sig i løbet af aftenen op og tog mikrofonen og delte ud af deres frustrationer og oplevelser. Flere kom med idéer til, hvor man skal sætte ind - blandt andet udvide SSP-arbejdet til også at være om natten - og mere synligt politiet i gaden, gerne civilbetjente.

Men det er vigtigt, at de står ud af deres biler og snakker med folk.

- Men hvad skal hr. og fru Danmark gøre, lød det fra en spørger i salen undervejs på dialogmødet.

Et bud kom Jette Schmidt, Natteravnene Haslev, med:

- Hvis I gerne vil gøre noget selv, så meld jer ind i Natteravnene og gå med os på gaden om aftenen i weekenderne. Der er plads til alle, sagde hun.

Anette Olsen fra handelsstandsforeningen havde et forslag til, hvordan de erhvervslivet i byen kan føle sig mere trygge.

- Måske skal vi have et akutnummer, som vi kan ringe på, når der sker noget, sagde hun, efterfulgt af bifald fra salen. Taxivognmændene havde også et indklæg, og det samme havde en tydeligt berørt Lars Rasmussen.

- Der er meget vrede her i aften, og mødet har båret præg af, at mange af os havde brug for at få luft. Jeg vil foreslå, at der bliver holdt et møde mere om et stykke tid, og at I, politi, SSP, kommune, kommer med forslag eller et udspil til, hvad der skal ske, sagde en kvinde i salen, og dét forslag vandt opbakning, både i salen og i panelet.

Undertegnede talte med borgmesteren efter mødet, og han oplyste, at man lige nu var i gang med at samle en gruppe, af de borgere og erhvervsdrivende, der var til stede på mødet, så man kunne drøfte situationen under mere »uformelle former«, som han forklarede det, og at der ville blive indkaldt til endnu et dialogmøde med borgerne på et passende tidspunkt.

Netartiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i Dagbladet Ringsted, Dagbladet Køge fredag 6. oktober og i Sjællandske Næstved lørdag 7. oktober.

Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy?utm_source=FAXE&utm_medium=SN&utm_campaign

arrow Lars cykler for sin sag: - Jeg gjorde det fanme!
07. august 2018 kl. 14:32 Opdateret: kl. 13:09
arrow Lars cykler for sin sag: »Bamsen« trækker fra nu
04. august 2018 kl. 08:39 Opdateret: kl. 15:27
arrow Take-off fra Axeltorv: - Det er NU, livet skal leves!
29. juli 2018 kl. 20:30 Opdateret: kl. 17:23
Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk