15. september 2019
Gustav Hjorth Nielsen fra Haslev Bowlingklub spillede sig søndag til en olympisk guldmedalje i Abu Dhabi med scoren 495. 	Foto: Special Olympics Danmark
gallery icon

Se billedserie

Gustav Hjorth Nielsen fra Haslev Bowlingklub spillede sig søndag til en olympisk guldmedalje i Abu Dhabi med scoren 495. Foto: Special Olympics Danmark
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Der er fem lokale OL-medaljer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er fem lokale OL-medaljer
Faxe - 19. marts 2019 kl. 16:13
Af Nikolaj Rasch Skou
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Deltagerne fra Faxe Kommune har nu taget fem danske medaljer ved Special Olympics World Summer Games i Abu Dhabi.

Søndag scorede 23-årige Gustav Hjorth Nielsen fra Haslev Bowlingklub 495 point og sikrede dermed individuelt OL-guld til Danmark.

Mandag formiddag var han og 18-årige Emil Ellegaard Rasch - ligeledes fra Haslev Bowlingklub - i kamp om medaljerne i herredouble, og her scorede makkerparret 1086 point som rakte til en OL-sølvmedalje.

- Vi havde håbet på medaljer, men jeg havde ikke forestillet mig, at de skulle blive af guld og sølv. Min sidste serie individuelt var rimelig tæt, men så gik min modstander ned til sidst, og jeg slog ham med 19 point. Jeg røg helt op under taget. Det føles rigtig godt. Det var mega stort, at få medaljerne om halsen, siger Gustav Hjort Nielsen fra Abu Dhabi.

Han kan berette om et fuldstændigt suverænt OL for de otte danske bowling- spillere, der har vundet guld individuelt for herrer, sølv i double for både herre og damer, samt bronze i single for både herrer og damer.

- Emil og jeg tabte med 60 point i vores finaledouble, så der var lidt længere til sejren, fortæller Gustav Hjort Nielsen, der er i Abu Dhabi med sin far og hans kæreste, der har set alle kampene på det imponerende stadion med hele 40 bowlingbaner.

Og efter den store afslutningsfest på torsdag for i omegnen af 40.000 mennesker, går det hjemad igen.

Danmark deltager med i alt 89 atleter ud af de lige omkring 7.000 deltagere fra 25 lande.

19-årige Eva Rosted fra Haslev Svømmeklub, der er elev på Waldemarsbo Efterskole, tirsdag formiddag vandt en guldmedalje i 200 meter rygsvømning.

Hun svømmede i tiden 3.48,18 der er der er ny personlig rekord.

Der var også stor succes for 23-årige Niklas Jakobsen fra Haslev Svømmeklub, der satte personlig rekord i 4x100 meter medley mix sammen med de tre andre landsholdssvømmere Camilla Klestrup, Frederik Johansen og Signe Klauber Vestergaard.

Det indbragte dem en sølvmedalje.

Desuden har fodbolddamelandsholdet vundet bronze med en 2-1 sejr over Aserbajdsjan. Og 30-årige Michelle Hessel fra Karise var med på holdet.

38-årige Ditte Laugesen og 41-årige Peter Willer Lange, begge fra Team Faxe Håndbold, deltager også ved special olympics.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / SJÆLLANDSKE / HASLEV-FAXE POSTEN
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 7.00 og 15. BREAKING-nyheder udsendes efter behov
* skal udfyldes
Ønsker at modtage: *
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk