4. juni 2020
Det år, børn fylder 6 år, begynder de i skole i børnehaveklasse. Inden da har de nået at lære skolen at kende ved at gå i førskole i SFO?en. Dér får børnene fremover én måned ekstra. Arkivfoto: Hans Jørgen Johansen
Det år, børn fylder 6 år, begynder de i skole i børnehaveklasse. Inden da har de nået at lære skolen at kende ved at gå i førskole i SFO?en. Dér får børnene fremover én måned ekstra. Arkivfoto: Hans Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: De yngste skal tidligere i skole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De yngste skal tidligere i skole
Faxe - 21. oktober 2019 kl. 05:25
Af Cecilie Hänsch
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

»Nogle ser det som en spareøvelse, andre ser det som et pædagogisk tiltag«.

Formanden for børn- og lærings-udvalget, Mikkel Dam (LA), har valgt at lade personalet i skolerne afgøre, om det er den rette vej at gå: at lade børnehavebørnene skifte til SFO'en allerede 1. maj i stedet for i dag 1. juni.

- Nu prøver vi det af i samarbejde med institutionerne, siger han.

På den økonomiske bundlinje står fremrykningen af skiftet fra børnehave til skole til at kunne spare Faxe Kommune for i alt 423.000 kroner om året.

Spørger man hos BUPL, Børne- og ungdomspædagogernes Landsforbund, så ser de ingen spøgelser i forslaget.

Joachim Rex Blankschøn, der selv har været SFO-leder, forklarer:

- Det gøres forskelligt fra kommune til kommune, og Næstved, hvor jeg selv var SFO-leder, havde skiftet fra børnehave til SFO 1. april.

- Hvis der er sat personale af til de mange små børn i SFO'en, så mener jeg, det kan være rigtig fint at give børnene længere tid til at vænne sig til at være i skolen; lære lokalerne og omgangsformerne bedre at kende, inden skolen begynder for alvor i august, siger Joachim Rex Blankshøn.

Det er som led i budgetaftalen, der blev indgået med alle byrådets partier og medlemmer, det fremrykkede skift fra børnehave til SFO har opnået politisk enighed.

Helt formelt bliver ændringen først vedtaget, når Faxe Byråd torsdag 31. oktober forventes at godkende det budget for 2020, som alle medlemmer altså på forhånd står bag.

Ændringen skal i følge budgetaftalen træde i kraft allerede i maj 2020.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk