21. januar 2019
Foto: Jørgen C. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: De græske hunde er vores - dyre - hobby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De græske hunde er vores - dyre - hobby
Faxe - 21. juli 2018 kl. 08:16
Af Cecilie Hänsch
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I februar skiftede Helle Hasseris og Michael Jørgensen Greve ud med Rønnede. Med sig tog de de to hunde Benny og Freddy.

De kommer fra den lille, græske ø Skiathos. Og det er den ø - og i særdeleshed dens hunde - der tager næsten al parrets fritid.

- De græske hunde er vores hobby. Andre spiller golf eller samler på ure. Vi formidler hjemløse hunde fra øen Skiathos til gode danske hundehjem, forklarer Helle Hasseris.

Det begyndte med et besøg i Tolo-området på Peloponnes tilbage i 1998.

- Det var helt vildt. Der var hunde over det hele. Du kunne se dem ligge med ben i skæve vinkler på gaden, fortæller Helle Hasseris.

- Da besluttede vi os for, at vores næste hund skulle være en hjemløs, græsk hund, tilføjer Michael Jørgensen.

Der gik seks år, og så manglede der en pelset beboer i hjemmet. Familien Hasseris-Jørgensen kom i kontakt med Frederikssund Dyreklinik og fik sin første, græske hund.

- Og så var vi bare solgt. Og så var det altså, at vi blev engageret i at formidle græske hunde til danske hjem, fortæller Helle Hasseris.

I marts 2016 stiftede en flok hundevenner gruppen Skiathoshunde.

- Du må huske at fortælle, at Christina Jespersen fra Frederikssund Dyreklinik er en stor drivkraft. Hun tager også til Skiathos flere gange om året og steriliserer hjemløse hunde og katte, tilføjer hun.

Helle Hasseris er til hverdag direktionssekretær i et boligselskab, Michael Jørgensen er uddannet folkeskolelærer men tager den lige med ro efter en hjerte-operation.

- Vi ved godt, at vi ikke redder verden. Men vi tror på, at vi gør en lille forskel. Vi gør en forskel for den enkelte hund og den enkelte familie - og så kan vi altså også se, at f.eks. på Skiathos, der ser du ikke de hjemløse hunde i gaderne længere, siger Helle Hasseris.

Du kan læse mere om Skiathoshunde på hjemmesiden www.skiathoshunde.dk og på gruppens facebook-side.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der blev bragt i Dagbladet Køge og Dagbladet Ringsted torsdag 19. juli og i Sjællandske Næstved fredag 20. juli.

Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: sn.dk/kobeavis

Det koster en 20'er for en dags-adgang.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk