11. maj 2021
Dan Laursen er på vej med sin egen musik. Det første nummer, som udkommer på hans Youtubekanal bliver »Broken Hart«. 

Foto Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Dan Laursen er på vej med sin egen musik. Det første nummer, som udkommer på hans Youtubekanal bliver »Broken Hart«. Foto Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dan Laursens egen musik er på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dan Laursens egen musik er på vej
Faxe - 09. april 2021 kl. 08:05
Af Nikolaj Rasch Skou

Dan Laursens deltagelse i X Factor har kickstartet en musikalsk karriere, som han har kæmpet for længe.

Han var med i 2013 og 2018, men nåede ikke længere end til casting.

- Og så tænkte jeg, at mit X Factor eventyr var slut, men Maria, min forlovede, skubbede mig ud over kanten. For jeg havde faktisk sagt, at jeg ikke ville stille op igen. Og du pressede også på, Jesper, siger Dan Laursen, da avisen besøger ham i hjemmestudiet i villaen i Rønnede, hvor han og vennen Jesper Weiss fra Roskilde har tilbragt rigtig mange timer med deres guitarer foran mikrofonerne.

De mødte hinanden på en tidligere arbejdsplads, hvor de begyndte at tale om musik, og konstellationen var fra staten den, at Jesper var sangeren, men det ændrede sig meget hurtigt.

- Dan kom hjem til mig, og nu har vi været sammen om musikken to gange ugentligt i seks år. Efter jeg hørte, hvad Dan kan, så har jeg nærmest ikke åbnet munden siden, fortæller Jesper Weiss, imens Dan Laursen knækker sammen af grin.

- Til gengæld spiller Jesper meget bedre guitar end jeg gør, og han kan faktisk godt synge kor, så vi komplimenterer hinanden rigtig fint, siger Dan Laursen, der altså stillede op i X Factor 2021 og gik helt til semifinalen i fredags, men publikums stemmer rakte dog ikke til finalen, som sendes på TV2 i aften klokken 20.

- Jeg er superglad for, jeg røg ud nu. Jeg har fået det bedste springbræt til at forme min egen karriere. Jeg har fået vigtige redskaber sammen med Martin Jensen og hans team. Så jeg står meget stærkere nu. Jeg har lært virkelig meget om, hvad jeg kan på scenen. Det har givet mig mere selvtillid, og jeg har faktisk allerede otte bookninger i kalenderen. Jeg er også blevet bedt om at spille på Haslev Festdage til september, siger Dan Laursen.

- Dan tager bare et greb på guitaren, og han ved ikke, hvad det hedder. Men så synger han, og det lyder helt fantastisk, siger Jesper Weiss.

Følelsen af musikken

- Det er rigtigt. Jeg lytter til guitaren, men jeg aner ikke, hvad noderne og akkorderne hedder. Det, der har drevet mig, er følelsen af musikken. Jeg har aldrig gået til undervisning, men jeg har viljen til at udvikle mig. Det er måske sundere at gøre det på den måde, fordi man måske ikke lyder så mainstream og går sine egne veje. En sang handler for mig ikke bare om en melodi. Den har et budskab, og jeg vil rigtig gerne være en historiefortæller i min musik. Musikscenen trænger til noget autencitet. Vi trænger alle sammen til - ikke bare på grund af corona - at komme ud og høre nogle bands, der har et budskab og brænder for musikken. Så smager øllen godt, når man står ude på festivalen. Jeg er glad for, at Thomas Blachman sagde, at jeg er en fadbamsemusiker, for jeg vil gerne ud og stå på scenerne, siger Dan Laursen.

- Og så spørger du ud iblandt publikum om en eller andens navn, og så laver du en fucking fed sang på scenen til vedkommende, supplerer Jesper Weiss.

- Jeg er lidt en lyriker. Ord kommer ret nemt til mig. Det kommer sig nok af, at jeg er autodidakt musiker, siger Dan Laursen og griber guitaren for at synge en improviseret sang med omkvædet:

- Fuck Covid-19. Vi skider det et stykke, vi danser alligevel!

Broken Hart kommer ud

Han præsenterer også avisen for første vers af sin egen nye contryinspirerede sang, Broken Hart, der er på vej til hans Youtube-kanal:

- I hear my face like a wrecking ball. From time to time I try to find myself. I realize that sunday mornings don´t come easy when you are all alone. Walk on miles by myself. You see the sun in the horizon. Point of view direction falling to myself when I don't know where to go!

Perfekt lyd

Det lyder rigtig godt. Klart, kraftfuldt og velswingende, og nu skal sangen bare skæres helt rigtigt. Og der er Dan nok sin egen største kritiker, erkender han. For lyden skal være perfekt.

- Der skal ikke lægges ret mange instrumenter, tekniske ting og redigering ind over Dans stemme. Den kan selv, siger Jesper Weiss.

- Min store force er nok, at jeg lyder godt live. Det har jeg oplevet, både når vi har spillet til bryllupper, og da jeg i fem år spillede i et seksmandsband for op til 5.000 publikummer, fortæller Dan Laursen, der ikke på forhånd vil udråbe en oplagt vinder af X Factor finalen i aften.

- De har alle sammen nogle kvaliteter, der gør dem til værdige vindere. Solveig gør det rigtig godt. Hun har den kant, som jeg ser, at hun kan bygge videre på, siger Dan Laursen, der naturligvis også selv deltager i finaleshowet.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk